Najnovije

ASAD KIPTI OD BESA! E, SAD DEFINITIVNO NAPADA IDLIB?! DŽihadisti udarili na ono što mu je najsvetije!

Radikalni militanti izvršili su nekoliko raketnih napada na grad Kardaha u zapadnoj Latakiji, koji je rodni grad sirijskog predsednika Bašara al-Asada. U napadu niko nije stradao.

Bašar al Asad (Foto: SANA)

Do sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad. Međutim, sirijski provladini aktivisti veruju da je to izvršio Hadžat Tahrir al-Šam (HTŠ), bivši ogranak Al Kaide u Siriji. Napad na Kardah bio je poslednji u nizu kršenja rusko-turskog sporazuma o demilitarizovanoj zoni od strane militanata. U poslednjih nekoliko dana, radikalni militanti su ciljali stambene oblasti u provincijama Latakija, Hama, Idlib i Alepo i ubile najmanje jednog civila.

Kao odgovor na ovaj napad, Sirijska arapska vojska (SAA) uništila je nekoliko raketnih bacača koji su pripadali militantima. Sirijska arapska novinska agencija (SANA) saopštila je da su lanseri stacionirani u gradovima Morek, al-Latamina i Kafr Zita u ruralnom delu Hame i gradu Hbit u južnom Idlibu.

Ponovljeni prekršaji prekida vatre predstavljaju ozbiljan izazov sporazumu o demilitarizovanoj zoni, koji izgleda da je na ivici kolapsa. Dan ranije, sirijski opozicioni izvori otkrili su da će turske snage uskoro patrolirati zonom kako bi osigurale prekid vatre. Međutim, lokalni posmatrači sumnjaju da će ovaj korak, čak i ako se implementira, strateški promeniti situaciju.

Poslednja opomena Izraelu iz Irana. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pesma posvećena sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu – “Bog, Sirija i Bašar”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA