Najnovije

MADURO POSLAO S-300 NA GRANICU SA BRAZILOM! Naredio Kolumbijcima da napuste zemlju u roku od 24 sata! (VIDEO)

Vojska Venecuele dopremila je raketni sistem S-300 na granicu sa Brazilom, javljaju brazilski mediji Madurova vlada postavila je S-300 raketni sistem protivvazdušne odbrane blizu granice sa Brazilom. Ovaj potez usledio je nakon zatvaranja granice sa Brazilom u četvrtak.

Venecuelanska vojska (Foto: Jutjub)

Položaj na kojem se nalazi sistem S-300 je područje aerodroma udaljenog 11 km od brazilske granice. Venecuela ima tri S-300 sistema vazdušne odbrane, koji uključuju lansere, radarske sisteme i podršku. Uvođenje tako vrednog strateškog sistema na graničnu poziciju ima provokativan karakter, ocenili su brazilski mediji.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio je danas da Karakas prekida diplomatske odnose sa Kolumbijom i najavio proterivanje nekih kolumbijskih diplomata nakon što je ta zemlja pomogla nastojanja opozicije da dopreme humanitarnu pomoć u Venecuelu.

- Strpljenje je iscrpljeno. Ne mogu da tolerišem više da se kolumbijska teritorija koristi za napade protiv Venecuele. Iz tog razloga, odlučio sam da prekinem sve političke i diplomatske odnose sa kolumbijskom fašističkom vladom - rekao je Maduro.

Rat u Venecueli i na njenim granicama samo što nije počeo. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: defesanet.com. br, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Maduro sprema odbranu zemlje

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA