Najnovije

Nadničar jedan, "nadničar" drugi: Prvi poginuo u rudniku da bi prehranio porodicu, drugi sa 15.000 evra u džepu

Čovek pred penzijom, rudar Mile Škorić, poginuo je juče ujutru u rudniku uglja Resavica, bez dinara u džepu. Da bi preživeo, prehranio porodicu i sebe, radio je i nadničarske poslove. NJegova mesečna zarada je bila oko 40.000 dinara.

Rudari (Foto: Jutjub)

Piše: Radovan B. Milić

Vraćajući se iz “nadnice”, poginuo je i pevač Šaban Šaulić koji je u džepu imao 15.000 evra, a iza sebe ostavio milionsku vrednost u evrima i kuću na Dedinju. NJegova nadnica za veče je bila 20.000 evra. Vlada R Srbije je državnim avionom dopremila telo nadničara (pevača) iz Nemačke, a rudarsku porodicu u Despotovcu nije obišao niko iz državnog vrha.

Rudar Mile Škorić, za razliku od Šaulića, radio je u katastrofalnim uslovima sa zastarelom opremom i mehanizacijom u koju nije ulagano poslednjih 25. godina. Državna inspekcija rada je pogibiju rudara okrakterisala kao nesrećan slučaj i niko neće odgovarati, dok je pogibiju pevača nemačka policija okarakterisala kao krivično delo i neko će odgovarati.

Pitam se, da li je pevač nadničar imao nameru prijaviti “nadničarsku” zaradu poreskim organima Srbije? Zašto nikada ni jednom pevaču u Srbiji nisu došli izvršioci na vrata zbog utaje poreza, a siromašnim radnicima i rudarima, izvršioci ne izlaze iz dvorišta ili stanova, svakodnevno ih maltretirajući uz saglasnost državnog vrha.

Isa Mustafa otkrio od čega Albanci najviše strepe. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Velika tragedija u Resavici

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA