Najnovije

RT: „Ko je zapalio kamion?“ Karakas optužio Pompea i njegove „ubice“ da traže izgovor za rat! (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Venecuele Horhe Areaca je optužio američkog državnog sekretara Majka Pompea zbog sukoba na granici sa Kolumbijom u vezi američke pomoći. Osudio je Pompea i njegove "ubice" rekavši da traže izgovor za rat.

Venecuela (Foto: Jutjub)

"Ekspert Cije u operaciji pod lažnom zastavom, Pompeo, misli da može da zavara svet kamionom koji su zapali njegovi agenti u Kolumbiji", rekao je Areaca kao odgovor na sukobe duž granice Venecuele i Kolumbije.

Pokušaj opozicije da uveze kamione iz Kolumbije u Venecuelu, noseći ono što kažu da je humanitarna isporuka od strane Ju-es-ejda izazvala je tenzije i sukobe s policijom. Venecuelanska vlada je odbila da pusti kamione, osuđujući operaciju kao provokaciju, upozoravajući bi kamioni mogli biti natovareni oružjem

Sukob na mostu Fransisko de Paula Santander u blizini venecuelanskog grada Urene završen je paljenjem jednog od kamiona. Još uvek nije jasno ko je odgovoran za palenje kamiona.

U svom saopštenju na tviteru, ministar Areaca je objavio nekoliko fotografija koje prikazuju izgoreli kamion na kolumbijskoj strani mosta, gde je zapaljen nakon neuspeha da pređe granicu sa Venecuelom.

"Ako želite da pronađete one koji su zapalili kamion sa lažnom humanitarnom pomoći, tražite među svojim zaposlenima", saopštio je Areaca.

"Pompeo i njegove ubojice očajnički traže izgovor za rat"

Majk Pompeo, koji je ranije bio na čelu Cije, ranije je osudio odbijanje Venecuele da pusti kamione u zemlju. Nazvavši predsednika zemlje Nikolasa Madura "bolesnoim tiraninom", obećao je da će "preduzeti akcije protiv vlasti u Venecueli koje se protive mirnoj obnovi demokratije".

Vašington, zajedno sa svojim saveznicima u Južnoj Americi i EU, otvoreno podržava lidera opozicije u Venecueli, Huana Gvaida, koji se prošlog meseca samoproglasio "privremenim predsednikom". Legalni predsednik Maduro odbacio je taj potez kao nelegitiman i optužio SAD da ga pokušavaju smeniti sa vlasti. Zemlje poput Kine, Rusije, Irana i Meksika i dalje priznaju Madura kao predsednika zemlje.

Pročitajte OVDE kakva je situacija u Venecueli.

Izvor: vostok.rs/RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA