Najnovije

"Ti ćeš mene da zajebavaš za pare! Mnogo si hrabar": Arkan išamarao ministra jer ništa nije praštao!

Željko Ražnatović Arkan nije prezao da udari na državne funkcionere kako bi zaštitio svoj biznis, a o načinima na koji je postizao rezultate najbolje svedoči službena beleška Državne bezbednosti iz 1996. u kojoj je otkriveno kako je Arkan šamarao tadašnjeg ministra finansija Jovana Zebića.

Arkan (Foto: Jutjub)

Operativci službe otkrili su da Ražnatović nije birao ni mesto bi vreme za obračun. Tamo gde je zatekao "grešnika", tu je i udario na njega. Upravo je to bio slučaj sa Zebićem, koga je Arkan išamarao usred poznatog beogradskog restorana "Madera", o čemu svedoči beleška koju je napravila služba.

- Prema rečima našeg kontakta, juče u večernjim satima došlo je do incidenta u restoranu "Madera", gde je Željko Ražnatović Arkan udario ministra finansija Jovana Zebića. Prema operativnim podacima dobijenim od direktnih svedoka, došli smo do saznanja da je juče, 19. maja, Željko Ražnatović Arkan prišao stolu za kojim je sedeo Zebić sa još jednim prijateljem. Ražnatović je ušao u restoran i, čim je video Zebića, uputio se ka njemu. Bio je vidno ljut i vikao je na Zebića - piše u belešci SDB.

U dokumentu koji su obaveštajci sastavili 20 maja 1996. navodi se i da su svi svedoci potvrdili da je Arkan visokopozicioniranom funkcioneru Vlade, ali i tada vladujuće Socijalističke partije, posle udarca rekao:

- Ti ćeš mene da zajebavaš za pare. Mnogo si hrabar.

Ministar Zebić je ubrzo napustio lokal, a upućeni u dešavanja tog vremena tvrde da su poslovi vezani za carinu bili povod za šamaranje u "Maderi".

- Zebić je bio blizak sa Mihaljom Kertesom, tadašnjim direktorom carine. Pokušali su da petljaju protiv Arkana, ali je on stvar rešio tim jednim šamarom koji je opalio ministru. Arkanu to nije bio problem, sve poslovne nesuglasice rešavao je isti način. Primera radi, ako je imao problema sa poslovima vezanim za naftu, situaciju je rešio tako što uhvati direktora "Naftne industrije Srbije", nalupa mu par šamara i dobije šta hoće - priča sagovornik.

Izvor svedoči o još jednoj situaciji u kojoj je bivši komandant "Tigrova" podigao ruku na državnog službenika.

- Vagonima se švercovala njegova nafta. Direktor "Železnica" je to provalio, zaustavio je vagone. Arkan je odlepio, razjaren je otišao kod tada prvog čoveka "Železnica". Isprebijali su čoveka - navodi upućeni sagovornik.

Zašto je za Srbiju veoma važno da se kosovski čvor reši pre izbora u Americi pročitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poslednji Arkanov interviju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA