Najnovije

ŠOJGU NAREDIO: Ruska Baltička flota dobija hitno pojačanje! Stižu tenkovski puk i raketni bataljon!

Ruskoj Baltičkoj floti 2019. godine biće dodat tenkovski puk i obalni odbrambeni raketni bataljon, izjavio je u sredu ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Sergej Šojgu (Foto: RIA Novosti)

- U skladu sa odobrenim akcionim planom za 2019. godinu, osnovni napori u Zapadnoj vojnoj oblasti biće usmereni na sprovođenje 142 organizacione mere - rekao je on na sednici odbora ministarstva.

Ruski šef odbrane istakao je formiranje mobilnog rezervnog raketnog puka kao glavne organizacione mere u Zapadnoj vojnoj oblasti 2019. godine.

- Efikasnost obezbeđivanja pokrića za vojne i državne objekte u baltičkom operativnom području će se povećati za 40 odsto - rekao je ministar odbrane, pominjući napore da se uspostavi tenkovski puk i obalski odbrambeni raketni bataljon u Baltičkoj floti, dva puka u 20. armiji i tehnička raketna baza u Zapadnoj vojnoj oblasti, kao i drugi važni organizacioni događaji za 2019. godinu.

Glavni zadaci Zapadne vojne oblasti takođe predviđaju završetak izgradnje kasarni za novoformirane 3. i 144. motorizovanu diviziju 20. armije i održavanje borbene gotovosti i sposobnosti 23 taktičke grupe na nivou bataljona, naglasio je Šojgu.

- Kao deo državnog programa naoružanja, 1.272 komada naoružanja, vojne i specijalne opreme stići će za trupe Distrikta - rekao je Šojgu.

Udeo modernog naoružanja u trupama Zapadne vojne oblasti povećan je na 54 odsto, rekao je šef odbrane.

Jutros je prekinut sastanak američkog i severnokorejskog lidera u Hanoju. Saznajte OVDE detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Velike reforme u ruskoj vojsci urodile su plodom posle 20 godina mukotrpnog rada

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA