Najnovije

OTKRIVENO! Srbin koji je uhapšen na Jarinju je visoki crnogorski funkcioner!

Zoran Đokić (48), koji je preksinoć uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje po tajnom spisku takozvane kosovske policije, visoki je funkcioner Narodne crnogorske partije Kosova, saznaje podgorički portal IN4S.

KPS (Foto: KPS)

Predsednik Narodne crnogorske partije Kosova (NCPK) Lazar Radulović, potvrdio je u izjavi za IN4S da je Zoran Đokić generalni sekretar njegove partije, navodeći da je zatečen informacijom o njegovom hapšenju.

Zoran Đokić (48), koji je preksinoć uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje po tajnom spisku takozvane kosovske policije, visoki je funkcioner Narodne crnogorske partije Kosova, saznaje portal.

On je juče na saslušanju u Osnovnom sudu u Peći odbacio navode tzv. specijalnog tužioca Kosova da je počinio ratni zločin u Peći tokom rata u pokrajini 1999. godine, kaže njegov advokat LJubomir Pantović.

Sud je prihvatio zahtev tužioca da Đokić ostane u pritvoru do donošenja rešenja, koje će, kako kaže Pantović, odbrani biti uručeno sutra ili eventualno u ponedeljak.

„Tužilac je zatražio da se Đokiću odredi pritvor u trajanju do 30 dana, ali je moj klijent, demantujući optužbe, izneo validne tvrdnje koje pobijaju navode tužioca“, dodao je Pantović.

„Mogu samo jedno da kažem u ovom trenutku: siguran sam da Đokić nije počinio nikakv zločin na Kosovu“ – kazao je Radulović za naš portal. On je najavio da će NCPK danas izdati i zvanično saopštenje za javnost ovim povodom.

Đokić je uhapšen preksinoć na administrativnom prelazu Jarinje zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

On je uhapšen po poternici Osnovnog suda u Peći, da bi iz pritvorskog centra u Prištini bio juče prebačen u pritvor u Peći, gdje će ostati do donošenja rešenja.

Đokić je posle sukoba na Kosmetu, kao raseljeno lice više od 10 godina živeo u Kosovskoj Mitrovici, posle čega se sa porodicom preselio u Beograd.

On je krenuo u Kosovsku Mitrovicu da sina odvede kod bake za vreme školskog raspusta.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je ovo hapšenje još jedna potvrda da Priština ne namerava da odustane od kampanje zastrašivanja srpskog stanovništva na Kosmetu zloupotrebom takozvanih tajnih spiskova osumnjičenih za ratne zločine.
Kancelarija za KiM je Đokiću obezbedila advokatsku pomoć.

Crnogorska narodna partija Kosova ostvaruje blisku saradnju sa vlastima u Crnoj Gori, a ambasada Crne Gore u Prištini obaveštena je juče o hapšenju generalnog sekretara te stranke.

Ipak, niko se u ime zvanične Podgorice ne oglašava ovim povodom. Predsednik NCPK kazao je i da će se danas sastati sa sekretarom crnogorske ambasade na Kosovu.

O ključnom dokazu Gestapoa o zločinima nad Srbima saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hapšenje na Jarinju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA