Najnovije

Godinu dana je jeo samo krompir! Ostaćete bez reči kada budete videli šta mu se desilo (VIDEO)

Andrev Flinders Tejlor je pre godinu dana rekao da će preći na ishranu koja će podrazumevati svakodnevno unošenje samo krompira. Niko ga nije podržao u tome, čak su svi pokušali da ga odvarate od te ideje.

Godinu dana jeo samo krompir (Foto: pixabay. com)

Ipak, on je sproveo plan, pa je za godinu dana, dok je jeo samo krompir, smršao 50 kilograma.

Naime, većina lekara, nutricionista i stručnjaka ne preporučuju ovakav plan ishrane jer smatraju da bi svakodnevna ishrana trebalo da bude uravnotežena i raznovrsna. Neophodno je unošenje proteina, ugljenih hidrata, povrća, voća, mlečnih proizvoda i masnoće.

Kako je dijeta uspela?

Bitno je da se naglasi da je Tejlor izučavao mnogo o tome, čak se i posavetovao na kraju sa lekarom.

- Dobijam preko 600 odsto svojih dnevnih potreba za gvožđem i preko 400 odsto preporučenih doza vitamina C, zajedno sa vlakanima, svega onog za što su mi govorili da će mi nedostajati - kaže Tejlor.

Jedino je brinuo zbog kalcijuma, kojeg nema mnogo u krompirima. Da bi povećao njegovo unošenje on je pravio krompir pire sa sojinim mlekom dodatno obogaćenim tim mineralom.

Krompiri sadrže sve esencijanle aminokiseline koje su neophodne za izgradnju proteina i borbu sa bolestima, ipak konzumiranje samo belih krompira ipak će uzrokovati manjak vitamina. Zbog toga je Tejlor jeo i batat krompir, koji mu je bio jedan od pet obroka na dan, a bogati su vitaminima A, E i C.

U prvih mesec dana ovakve ishrane nije vežbao, ali je kasnije počeo da vozi bicikl sat ipo na dan. Iako je konstantno jeo samo krompir, kaže da ga i dalje obožava.

- Moje zdravlje se samo poboljšava. Imao sam visok holesterol, ali sada je on nizak, pao mi je i krvni pritisak. Svaki put kada vadim krv, nalazi su sve bolji - kaže zadovoljni Tejlor.

Stručnjaci su rekli da njegov plan ishrane nije opasan, ali nije ni najzdraviji način ishrane.

Smršajte ekspresno, a sve uz jednu namirnicu! Jednostavno da nema dalje! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA