Najnovije

UHVAĆENI NA DELU, ŠOKANTAN FOTO IZ PRIŠTINSKOG RESTORANA: Haški sudija za zločine OVK večera sa advokatom ubica i mučitelja Srba?! (FOTO)

Sudija Specijalizovanih veća Vladimir Mikula, viđen je pre neko veče na zajedničkoj večeri u jednom prištinskom restoranu sa kosovskim advokatom Arijanitom Kocijem, koji brani najokorelije zločince OVK, koji su zverski mučili i ubijali Srbe.

Priština (Foto: Jutjub)

Reč je o advokatu čiji su klijenti bivši komandanti OVK Rustem Mustafa i Sami LJuštaku, a koji su među prvima pozvani na saslušanje pred tužilaštvom u Hagu. 

Kako navodi "Birn", iz Specijalizovanih veća su potvrdili da se Mikula nalazi na listi međunarodnih sudija, ali i objašnjavaju da sudije sa liste "obavljaju sudijske funkcije samo na zahtev i kada su raspoređeni na predmet od strane predsednice Veća".

Navodi se i da Mikula nije za sada raspoređen ni na jedan predmet, kao i da nema pristup poverljivim informacijama o aktivnostima Specijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva Kosova. 

"Birn" navodi da je na ovu "nezgodnu" situaciju ukazao Fond za humanitarno pravo Kosovo, gde navode da "nije stvar u tome da li je u pitanju bilo druženje ili večera, već da bi sudija svojim ponašanjem izvan suda trebalo da štiti i jača poverenje javnosti i stranaka u svoju nepristrasnost i pravosuđe generalno".

- Sudije bi trebalo da izbegavaju bilo kakve aktivnosti koje bi mogle da utiču na funkciju koju obavljaju u sudu. Međutim, incident sa večerom „ne treba da dovodi u pitanje nepristrasnost suda - rekao je za "Birn" Amer Alija iz FHP Kosovo.

Prištinsku „Platformu” kao da su izdiktirali vlasnici najmanje 300 atomskih bombi". Pročitajte OVDE šta je još rekao Lazanski.

Izvor: Kurir/BTJ

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

OVK čelnici odlaze u Hag, a kontroverzni tužilac Najs će biti branilac.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA