Najnovije

NAJVEĆE HAPŠNJE U VRHU KREMLJA: Ruski ministar uhvaćen kako prima 2 miliona dolara mita (VIDEO)

MOSKVA - Ministar za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev uhapšen je danas pošto je na delu uhvaćen prilikom primanja mita, a ruski premijer Dmitrij Medvedev je u razgovoru sa predsednikom Vladimirom Putinom zatražio opsežnu istragu.

Aleksej Uljukajev (Foto: TASS)

"Pričamo o iznuđivanju mita, zajedno sa pretnjama upućenim predstavnicima (ruske većinski državne naftne kompanije) 'Rosnjeft'. Uljukajev je uhvaćen na delu prilikom primanja novca", rekla je za Tass portparolka ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.
Ona je prethodno ovoj agenciji izjavila da je Istražni komitet pritvorio ministra Uljukajeva pod sumnjom da je primio dva miliona dolara kako bi njegovo ministarstvo dalo pozitivno mišljenje o "Rosnjeftovoj" kupovini 50 odsto deonica koje ruska država ima u naftnoj kompaniji "Bašnjeft". Petrenkova je dodala da istražitelji planiraju da uskoro zvanično optuže Uljukajeva i zatraže njegovo zadržavanje u pritvoru.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije izjavio da su optužbe protiv Uljukajeva "veoma ozbiljne" i da "zahtevaju veoma ozbiljne dokaze".
"Noć je, ne znam da li je ovo javljeno predsedniku (Putinu)", rekao je Peskov.
Iz kabineta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u međuvremenu je saopšteno da je on upoznat sa pritvaranjem Uljukajeva i navedeno da je Medvedev razgovarao o ovome sa Putinom, založivši se za opsežnu istragu. Rojters navodi da je Uljukajev najviši ruski državni zvaničnik koji je uhapšen još od raspada Sovjetskog Saveza od 1991. godine. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA