Najnovije

PUTIN ĆE SE OSVETITI KAD TAD! Evropski parlament usvojio sramnu rezoluciju! Letonac pokrenuo priču...

Ranije je Nemačka, koja snažno podržava "Severni tok 2", osigurala proširenje internih propisa o tržištu EU povodom cevovoda koji se protežu do i iz zemalja koje nisu članice EU, a koji prolaze kroz Evropu, što uključuje i ovaj projekat, nakon postizanja kompromisa sa Francuskom po tom pitanju.

Vladimir Putin (Foto: Jutjub)

Evropski parlament usvojio je rezoluciju kojom se poziva na zaustavljanje projekta Severni tok 2, a dokument podržava 402 parlamentaraca. Ukupno 163 poslanika glasalo je protiv rezolucije, dok je 83 poslanika EP-a bilo uzdržano.

Rezolucija, koja je obavezujuća i koju je predložio poslanik iz Letonije u martu, takođe poziva da se Rusiji uvedu nove sankcije i ograniči pristup finansijama i tehnologijama, kao i da se zemlja ne smatra strateškim partnerom.

Kao što je zapisano u tekstu dokumenta, projekat "Severni tok 2" navodno pojačava zavisnost EU od isporuke ruskog gasa i ugrožava energetsku politiku bloka i njene "strateške interese".

Međutim, na organima Evropske unije je da usvoje dodatna ekonomska ograničenja, uključujući pojedinačne sankcije i pristup tehnologiji.

Stiže moćno pojačanje ruskoj mornarici. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Severni tok 2 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA