Najnovije

BRITANSKA NOĆNA MORA SE PROBUDILA: IRA ponovo seje strah u Londonu

Paravojni pokret koji sebe naziva Irska republikanska armija (IRA) preuzeo je danas odgovornost za slanje pošiljki, u kojima su se nalazile bombe, na nekoliko adresa u Londonu kao i na adrese univerziteta u Glazgovu, saopštila je britanska policija.

IRA (Foto: Jutjub)

Protivteroristička jedinica britanske policije nedavno je započela istragu nakon što su u Londonu pronađene tri poštanske vrećice, koje su sadržale nešto što liči na male eksplozivne naprave.

Policija je saopštila da su manje vreće pronađene u poštanskim sandučićima imale oko sebe uređaje koji su izgledali kao da mogu da izazovu manji požar kada se otvore, prenosi AP.

Škotska policija je kasnije saopštila da je pronašla sumnjive pakete na Univerzitetu Glazgova i u sedištu Kraljevske banke Škotske u Edinburgu.

Grupu koja sebe naziva Irska republikanska armija čine militanti, koji se protive mirovnom dogovoru sa Severnom Irskom iz 1998. godine, preneo je Rojters.

Ta grupacija, koja zastupa ideje irskog republikanizma da bi cela Irska trebalo da bude nezavisna republika, manja je od Privremene irske republikanske armije, koja je odgovorna za smrt skoro polovine od 3.600 ljudi, koliko ih je stradalo tokom 30 godina nasilja.

Kako su Rusi avionima napali džihadiste u Idlibu, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Britanija ponovo strahuju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA