Najnovije

OBRADOVIĆ: Vlast ima 30 dana da ispuni zahteve protesta! Sutra dolazimo kod Jutke, da vidimo šta je s ostavkom! (VIDEO)

Na vanrednoj konferenciji za medije u Čačku, predsednik Dveri Boško Obradović govorio je o zahtevima protesta „1 od 5 miliona“.

Boško Obradović (Foto: Dveri)

Konkretni zahtevi su smena predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednika Narodne skupštine Maje Gojković. Takođe se traži smena kompletnog uređivačkog kolegijuma informativnog programa javnog servisa i 6-9 meseci slobodnih medija, a zatim fer i poštene izbore.

- Rok za ispunjenje zahteva je 30 dana. Ukoliko vlast ne ispuni zahteve protesta, kao što do danas nije ispunila nijedan zahtev, biće organizovan veliki narodni miting u Beogradu, istakao je Obradović i rekao:

- Želim da poručim aktuelnoj vlasti da je izbor samo njihov. Mogu da obezbede slobodne medije i slobodne izbore, pa da za 6 do 9 meseci idemo u jedan normalan izborni proces, prvi posle 7 godina njihove vlasti ili ćemo mi morati da dođemo u Beograd i da tamo oči u oči sa njima razgovaramo zašto oni dakle nisu spremni da ispune naše zahteve, zaključio je i pozvao sve one koji nisu potpisali Sporazum sa narodom, a učestvovali su u protestima, kao što su: DSS, DJB, Ne davimo Beograd, Vojni sindikat Srbije, PSS, USPRS, malinari, CHF, penzioneri, MHE, mame i trudnice, da se priključe velikom narodnom mitingu 13. aprila, ukoliko zahtevi građana ne budu ispunjeni.

On je podsetio da danas ističe rok predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki da podnesu ostavke, inače će demonstracije dođi u njihova mesta.

„Ukoliko Milutin Jeličić Jutka ne da ostavku, sutra u 13 časova smo u njegovom kabinetu“, rekao je Obradović.

Pročitajte OVDE šta bi bilo da nije bilo 12. marta i ubistva Đinđića.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Obradović: Vučić je malo nervozan, opozicija sada vuče konce!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA