Najnovije

PRAVO U OSINJE GNEZDO NATO PAKTA! Koliki je zapravo Bondstil i čemu služi? (VIDEO)

Britanski novinar Grejem Filips, kojeg su privremene vlasti u Prištini proglasile za personu non grata na Kosovu, objavio je svoju reportažu o američkoj bazi Bondstil.

Bondstil (Foto: Jutjub)

Filips se svojim automobilom lično uputio ka bazi Bondstil, koja se nalazi u okolini Uroševca i tokom svoje reportaže je kazao da je Bondstil najveća američka baza na evropsko tlu, veća čak i od vazduhoplovne baze u Gelzenkirhenu u Nemačkoj. Kako se sama vojna baza teritorijalno širi, on je prikazao na mapama, koje ćete dalje videti u video prilogu koji sledi.

A o tome šta se dešava unutar baze Bondstil, Filips nije mogao sa sigurnošću da kaže, ali se pozvao na medijske izveštaje italijanskih i ruskih medija koji su se pozvali na izvore u strukturama bezbednosnih organa. 

Prema navodu italijanskih medija, kao što je L’Espresso, baz Bondstil služi za obuku terorista Islamske države. Ruska državna agencija TASS je navela da se u toj bazi vrši obuka novoformirane Vojske Kosova, čime se krši rezolucija SB UN 1244.

'’Šta se desi u Bondstilu, ostaje u Bondstilu'’, rekao je Filips u svojoj reportaži. Ni široj, ni užoj svetskoj javnosti nije poznato šta se unutar baze dešava, jer međunarodnim posmatračima i inspektorima nije dozvoljen ulaz u tu vojnu bazu.

Grejem Filips je posmatrao Bondstil sa bezbedne udaljenosti i nije pomišljao da ulazi u bazu, ali je snimio česta poletanja i sletanja vojnih helikoptera, što dokazuje da je baza veoma aktivna.

A o tome kako Priština hoće dugim cevima da otme Trepču, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Grejem Filips u Prištini

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA