Najnovije

AMERIKA ĆE ZADATI PRVI NUKLEARNI UDARAC: Proizvode novo oružje za borbu protiv Rusije

Sjedinjene Američke Države ne bi trebale da se odreknu prava da zadaju prvi nuklearni udarac. To je u Senatu izjavio predsednik Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD, general DŽozef Danford, prenosi TASS.

Pečurka (Ilustracija: Pixabay)

Prema rečima američkog komandanta, sposobnost Sjedinjenih Država da izvedu preventivni nuklearni napad komplikuje proces odlučivanja protivnika o napadu, a taj zadatak im ne bi trebalo olakšati. Tako je odgovorio na predloge iz januara o ograničavanju upotrebe nuklearnog oružja. Senatorka Elizabet Voren i Adam Smit, šef Odbora za oružane snage, predložili su da se odustane od upotrebe nuklearnog oružja. Političari su takvu politiku smatrali "zastarelom i opasnom", jer je jedina svrha američkog nuklearnog arsenala odvraćanje.

Na istom sastanku, šef evropske komande Oružanih snaga SAD i komandant snaga NATO-a u Evropi, general Kertis Skaparoti, govorio je o želji Rusije da koristi nuklearno oružje. On je rekao da Moskva ne može da se takmiči sa SAD u dugom sukobu sa upotrebom konvencionalnog oružja. U tom smislu, on smatra da Rusija ozbiljno razmatra upotrebu nuklearnog oružja za brze pobede nad slabijim susedima, i da je "to je deo ruske doktrine."

Ranije je objavljeno da su SAD počele da proizvode nuklearno oružje male snage dizajnirano za borbu protiv Rusije. Na podmornicama će biti postavljena nova bojeva glava V76-2. NJen kapacitet je oko pet kilotona.

O napadu na Tel Aviv pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski odgovor na američke nuklearne pretnje

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA