Najnovije

NOVE NUKLEARNE TENZIJE! Pakistan preti Indiji testiranjem pametnog oružja (VIDEO)

Pakistanske vazduhoplovne snage su uspešno testirale novi domaći projektil sa produženim dometom, za koji kažu da je "pametno oružje".

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Takođe su obećali da će odgovoriti "punom snagom" ako budu podvrgnuti bilo kakvoj stranoj agresiji. Oružje, koje je najverovatnije raketa vazduh-zemlja, biće postavljeno u "JF-17 Tander" - kinesko-pakistanski višenamenski borbeni avion - saopšteno je u utorak, navodi RT.

Nikakve karakteristike nove rakete nisu postale javno dostupne, ali je opisana kao "pametno oružje" koje ima "prošireni" opseg. Kratak i zrnast video snimak testa je pušten, pokazujući borbeni avion koji ispaljuje raketu koja zatim udara u određeno područje na poligonu.

Razvoj i uspešno testiranje novog oružja pohvalio je šef vazdušnog štaba, Mujahid Anvar Kan, koji je pohvalio inženjere i naučnike zemlje za ovo postignuće.

- Pakistan je nacija koja voli mir, ali ako je budemo podvrgnuti protivničkoj agresiji, mi ćemo reagovati punom snagom - upozorio je zvaničnik.

Ovo testiranje se dešava usred najnovijeg konflikta Indije i Pakistana koji traje od kraja februara. Dve zemlje su opremljene nukelarnim oružjem i stručnjaci strahuju od eskalacije njihovog sukoba, nakon što su ponovo uzavreli konflikti u Kašmiru.

Prošle nedelje je 18 ljudi je povređeno u eksploziji bombe na autobuskoj stanici u indijskom delu Kašmira, od kojih je četvoro u kritičnom stanju, saopštila je policija. Bomba je bačena na glavnu autobusku stanicu u gradu DŽamu, otkotrljala se pod autobus i eksplodirala. Prethodno su dve zemlje jedna drugoj srušile borbene avione u Kašmiru, a činilo se da se situacija smirila kada je Pakistan predao zarobljenog pilota Indiji.

Rusko proleće je odložio i rastrgao đavo, ali buđenje je pred nama kaže Dugin. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA