Najnovije

Poslanik Srpske liste bio prisutan na sednici na kojoj se glasalo o Platformi

Iz Srpske liste i dalje podupiru tvrdnje da je lider Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović dao kvorum za izglasavanje Platforme o dijalogu, iako se u zapisniku sa sednice vidi da je spornoj sednici prisustvovalo 77 poslanika, što je za 16 više od 61 poslanika koliko je bilo potrebno.

Skupština tzv Kosova (Foto: Jutjub)

Slobodan Petrović je u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću negirao da je, kao poslanik u Skupštini Kosova, glasao za kosovsku platformu za dijalog i da je njegov glas bio odlučujući, već kaže da je bio uzdržan.

Kako prenosi KoSSev, uvidom u čitav zapisnik moguće je utvrditi da je za predlog platforme glasalo 58 od 77 prisutnih poslanika. Prema ovom zapisniku, Petrović je registrovan kao jedini uzdržan glas od 59 koliko ih je pristupilo glasanju i takođe jedan je od 77 – koliko je registrovano elektronskim putem prisutnih poslanika.

Međutim, na slici koju je priložila Srpska lista uz saopštenje, na listi poslanika je vidljivo i ime Slavka Simića, jednog od poslanika Srpske liste. Uvidom u zapisnik, Simićevo ime je evidentirano kao jedno od 77 poslanika koji su registrovani kao prisutni na sednici i koji čine kvorum, piše KoSSev.

No, Simić nije pristupio glasanju, te pored njegovog imena, kao i pored imena 17 drugih poslanika koji su registrovani kao prisutni, ali nisu pristupili glasanju, stoji znak (-). Poslanici kosovske skupštine se evidentiraju kao prisutni individualnim poslaničkim karticama.

Poslanici Srpske liste, prema tvrdnjama ove partije, bojkotuju rad Skupštine Kosova još od novembra prošle godine.

Pročitajte OVDE da li pada Rezolucija 1244.

Izvor: KoSSev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Subotić: Snažna reakcija Beograda na Platformu koju je usvojila Skupština Kosova.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA