Najnovije

HARADINAJ: Ako bi nas Tramp pozvao na sastanak, odmah suspendujemo taksu

Tzv. kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će taksa na srpske i proizvode iz BiH biti odmah suspendovana, ako postoji ugovor kojim bi Beograd na kraju dijaloga priznao Kosovo.

Haradinaj (Foto: Jutjub)

U emisiji RTV "Dukađini" Haradinaj je ponovio da bi trebalo da bude jasno da taksa neće nestati bez priznavanja, ali prema njegovim rečima, "postoje mogućnosti da se obustavi ako se pripremi ugovor o međusobnom priznavanju Kosova i Srbije".

"Kada sam napisao prvo pismo kao odgovor na međunarodni plan da pokažem da Kosovo nije za blokiranje procesa, rekao sam da ako predsednik Tramp pozove strane, odmah obustavljamo taksu, jer bi značilo da postoji nešto ozbiljno - postoji ugovor", precizirao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da Kosovo nije zatvorilo vrata za taksu, ali da dužina procesa dijaloga daje Beogradu mogućnost da konsoliduje međunarodnu poziciju.

"Rekao sam Amerikancima i Englezima da prisile Srbiju da prestane da kupuje oružje u Moskvi u vrednosti robe koju prodaje na Kosovu, a mi ćemo takođe razmatroti naš stav o taksi", rekao je Haradinaj.

Preko baltičkih državica alijansa hoće da zagospodari Rusijom. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA