Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO): Procureli snimci premlaćivanja iz severnokorejskog zatvora

U javnost su "procureli" snimci iz severnokorejskih zatvora, u kojima zatvorenici nakon mučenja neretko priznaju zločine koje nisu počinili.

Ispitivanje u zatvoru (Foto: Jutjub)

Na snimku iz 2012, koji je objavio news. com, vidi se premlaćivanje žene koja je optužena za seks s muškarcima iz Kine i Južne Koreje, i mučenje jednog muškarca.
Snimak je procureo samo nekoliko dana nakon smrti američkog studenta Ota Varmbira. On je preminuo nakon što je pušten iz severnokorejskog zatvora u stanju kome.
Lekari u Virdžiniji potvrdili su kako je Varmbir pretrpeo ozbiljne povrede mozga i sumnjaju da su nastale kao posledica kardiopulmonalnog zastoja koji je prekinuo dovod krvi u mozak, a to se dogodilo dok je bio u pritvoru.
Severna Koreja odbacila je optužbe o zlostavljanju 22-godišnjeg Varmbira dok je bio u pritvoru i u izveštaju osudila "neutemeljeno mišljenje prema kojem je umro od mučenja i zlostavljanja tokom navikavanja na prisilan rad".
U istom izveštaju rečeno je kako su ga lekari "vratili u život" nakon što je njegovo "srce gotovo stalo", ali drugih detalja o njegovim zdravstvenim problemima nije bilo, prenosi portal Index.hr 
Pročitati OVDE kakva je to pretnja osvanula na američkim vladinim sajtovima?
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Život u japanskom zatvoru.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA