Najnovije

"GOTOV JE, NE BOJ SE": Održan novi skup protiv vlasti Mila Đukanovića! (FOTO)

U Nikšiću je danas održan novi protestni skup protiv vlasti crnogorskog predsednika Mila Đukanovića pod sloganom "Gotov je. Ne boj se!".

Sa protesta protiv Đukanovića u Podgorici (Foto: Jutjub)

Sa protesta, koji su organizovale opozicione stranke Demokrate, Demos i Crnogorska, zatražene su sistemske promene u Crnoj Gori.

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da će iz Nikšića krenuti "ekonomska i moralna obnova Crne Gore".

On je rekao da je Nikšić pre Đukanovićeve ere bio industrijski grad - jedan od najvećih izvoznika u tadašnjoj SFRJ, a danas je grad koji izvozi mlade obrazovane ljude koji kupuju kartu u jednom smeru.

Bečić je istakao da je ključna stvar u danima koji dolaze jedinstvo nezadovoljne, većinske i građanske Crne Gore koja traži sistemske promene.

"Nećemo nikakvu rekonstrukciju Vlade kao 2016. godine, već pad ove i izbor nove vlade koja bi stvarala uslove za poštene izbore, a koju ne može da vodi DPS", naglasio je Bečić.

Predsednik Demosa Miodrag Lekić poručio je da je "svima jasno da sistem puca iznutra - po svim šavovima, a da paralelno traje nepodnošljiva lakoća vlasti da sve prikaže normalnim".

"Odbijaju mirnu tranziciju i sve je praćeno nepodnošljivom lakoćom laganja", rekao je Lekić.

Predsednik Crnogorske Vladimir Pavićević istakao je da su "pobunjeni crnogorski građani ustali protiv kupovine glasova na izborima i protiv zloupotrebe institucija".

On je istakao da su promene nužne ako žele da grade savremeno društvo u kojem će vladati pravda i čiji temelj će biti sloboda.

"Poruka hrabrosti, slobode i dostojanstva treba da dođe do svakog crnogorskog građanina. Zato, danas iz Nikšića jasno poručujemo - Ne boj se, pridruži nam se, pobedićemo", rekao je Pavićević.

Okupljeni su se nakon završetka skupa i protestne šetnje nikšićkim centrom uputili za Podgoricu, gde će se od 18.00 časova pridružiti četvrtom građanskom protestu "Odupri se 97.000".

Pročitajte OVDE ko poručuje Tačiju da neće biti “republike Dodik”.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je bilo na protestu u Podgorici.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA