Najnovije

OVO SE AMERIMA NEĆE SVIDETI: Ruski vojni analitičar otkriva tajnu o indijskom avionu Mig-21 (VIDEO)

Indijski avion MiG-21, nadograđen od strane Rusije, ima borbene sposobnosti identične onima F-16 pakistanskih vazduhoplovnih snaga, tvrdi glavni urednik časopisa "Nacionalna odbrana", Igor Korotčenko.

Indijski MiG-21 (Foto: Jutjub)

Avionska borba između dva tipa aviona dogodila se 28. februara na indijsko-pakistanskoj granici. Najmanje jedan MiG-21 je oboren. Pilot se katapultirao i zarobio ga je Pakistan. Prema navodima indijskog vazduhoplovstva, u istom sukobu drugi MiG-21 je oborio pakistanski F-16 američke proizvodnje. Pakistan do sada nije potvrdio gubitak aviona.

- MiG-21, nadograđen od strane Rusije, ima ugrađen radar i širi spektar vođenih raketa vazduh-vazduh. Svojim borbenim sposobnostima i parametrima letenja jednak je verziji F-16 koji je na raspolaganju pakistanskim vazduhoplovnim snagama – rekao je Korotčenko.

Indijski avioni MiG-21-93, na kraju nazvani MiG-21UGP “Bizon”, nadograđeni su i opremljeni novim radarima, širokim spektrom oružja, modernim pokazateljima na vetrobranu, vizirom na kacigama i multifunkcionalnim ekranima u kokpitu.

Premaz smanjuje vidljivost radara. Time su život i izdržljivost aviona dodatno produženi.

Indijski medij NDTV je 28. februara izjavio da je 24 aviona Pakistana i osam indijskih aviona, uključujući četiri Suhoja-30MKI i dva MiG-21, učestvovalo u sukobu oko Kašmira.

Korotčenko je rekao da je to zaista tako, da je incident dokaz visokog profesionalizma indijskih pilota, dobre kontrole opreme i kompetentne taktike borbe protiv vazduha.

Pogledajte OVDE juriš novih sirijskih supervojnika.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pakistanci su oborili indijski MiG-21, dok Indija smatra da su njene snage oborile pakistanski F-16

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA