Najnovije

RUSKI ''BODEŽ'' U AMERIČKA REBRA: Čega se najviše plaše u SAD? (VIDEO)

Ruski ''Kinžali'' su izazvali ozbiljnu uzbunu u SAD.

MiG-31 sa Kinžalom (Foto: RIA Novosti)

Kao što svi znamo, SAD troše mnogo novca na oružje. Američki budžet za odbranu za 2019. je rekordnih 725,5 milijardi dolara. Uprkos tome, Pentagon se mora bojati Rusije. Na kraju krajeva, ruski konstruktori su iznad konkurencije.

Uoči 21. marta, na internet stranici CNBC-a objavqena je informacija o prebacivanju 20 ruskih hipersoničnih raketa na poligon za ispitivanje.

Autori su, pozivajući se na američke obaveštajne službe, skrenuli pažnju na ambicije Ruske Federacije da razvije ovo oružje.

„Oni su ovaj program učinili prioritetnim. Rusi su u celini zaključili da ih dizajn zadovoljava, a sada će se fokusirati na njihovo usavršavanje kroz testove“, objašnjava članak.

Prema američkim obaveštajnim agencijama, Rusija je najmanje tri puta sprovela test hipersoničnog raketnog sistema '’Kinžal'’ (srp. bodež – prim. red.).

Rakete su lansirane sa lovca MiG-31 i bombardera Tu-22.

Zašto SAD aktivno raspravljaju o razvoju ruske vojske? Očigledno, ovo je uobičajena zavist i strah.

Shvatajući da u trenutku kada Pentagon ne može nikako da se suprotstavi Rusiji, sa temom ruskih „bodeža“ počinje da se preteruje.

U Americi pokušavaju da izbegnu paniku među stanovništvom, koje plaća velike količine novca za poreze, ali ne vidi razvoj države.

LJudi shvataju da njihov novac ide na podsticanje konflikata, "bojenih revolucija", sponzorisanje terorista i tako dalje.

Kako je američki bombarder oteran sa ruske granice, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA