Najnovije

"NEŠTO SE DOGAĐA": Šest muškaraca je mrtvo, a njihove smrti povezuje jedan slučaj koji je digao Ameriku na noge! (FOTO/VIDEO)

Prvo su dva mladića pronađena mrtva u zapaljenom automobilu. Još trojica su se ubila. Jedan se srušio u autobusu od, kako je ustanovljeno, prekomerne doze droge. Svih šest smrti povezano je sa protestima u Fergusonu, Misuri, na kojima su ubijeni učestvovali, piše “NBC njuz”. Protesti su pokrenuti 2014. nakon što je beli policajac Daren Vilson ubio 18-godišnjeg Afroamerikanca Majkla Brauna.

Protesti u Fergusonu (Foto: Jutjub)

Na društvenim medijima već se spekuliše o ovim smrtima kao sumnjivim, a policija kaže da nema dokaza da one imaju bilo kakve veze sa protestima, uključujući dva ubistva. Ipak, aktivisti kažu da moguća veza potiče iz kulture straha koja istrajava u Fergusonu četiri i po godine nakon Braunovog ubistva i ukazuju da lideri protesta i dalje primaju anonimne pretnje.

Sveštenik Deril Grej kaže da je u svom autu pronašao kutiju, a kad je pozvao policiju u njoj su pronašli pitona dugog 1,8 metara.

Još niko nije uhapšen zbog dva ubistva među šest smrtnih slučajeva, a policija oblasti Sent Luis navodi da svedoci odbijaju da istupe.

- Ne verujemo da su ubistva povezana. Teško je otkriti motiv bez osumnjičenog – rekao je portparol policije Šon Mekgvajer.

Protesti su eruptirali kad je Vilson u avgustu 2014. ubio Brauna koji je bio nenaoružan. Porota je oslobodila Vilsona u novembru iste godine, izazivajući nasilne demonstracije i smrti.

Ko je sve "nestao"?

Telo Deandra DŽošue (20) pronađeno je u zapaljenom automobilu blizu mesta održavanja protesta. On je ubijen metkom u glavu pre nego što je automobil zapaljen. Darn Sils (29), koji je tešio Braunovu majku iste noći, umro je identično dve godine kasnije. Ubijen je metkom iz pištolja i ostavljen u autu koji je zapaljen u septembru 2016.

Četvorica ostalih su umrla, a za tri slučaja se navodi da je u pitanju samoubistvo.

Maršon Mekarel (23) iz Ohaja ubio se u februaru 2016, Edvard Kraford (27) ubio se u maju 2017, Danje DŽouns (24) pronađen je obešen u dvorištu svoje kuće, a Basem Masri (31) pronađen je mrtav u autobusu u novembru prošle godine. DŽounsova majka je tvrdila da su “linčovali njeno dete”, ali je policija rekla da je u pitanju samoubistvo.

Aktivisti tvrde da su godinama nakon protesta i dalje na meti.

- Nešto se događa – kaže Kori Buš, koja često vodi proteste u Fergusonu.

Ona je navela da su je nepoznati počinioci do sada primoravali da skrene s puta, da su upadali u njenu kuću a da je neko ispalio metak u njeno vozilo 2014, za dlaku promašivši njenu tada 13-godišnju ćerku. Bušova sumnja da iza tih napada stoje beli suprematisti ili simpatizeri policije.

Pročitajte OVDE kakav je to neočekivani rat pokrenula Nemačka.

Izvor: Blic/NBC News

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA