Najnovije

PRIMAKOV: RUSIJA ĆE BRANITI PRAVO SRBIJE NA KOSOVO! Moskva žestoko odbrusila NATO-u i Americi!

Stav Rusije prema krizi na Kosmetu je da će podržati svaki zahtev Beograda prema Moskvi, a nama je stalo da se poštuju prava Srbije na južnu pokrajinu i Rusija je garant da Srbija neće izgubiti u tom procesu, izjavio je poslanik ruske Dume Jevgenij Primakov.

Jevgenij Primakov (Foto: Jutjub)

On je rekao da će Rusija podržati svaku odluku srpskog državnog vrha oko sudbine KiM, ako se ona donese uz politički konsenzus i ako to rešenje ne izazove građanski sukob. 

- Rusiji je najvažnija imovinska i lična bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Primakov, poslanik Dume i unuk čuvenog šefa ruske diplomatije i obaveštajne službe Jevgenija Maksimoviča Primakova, jednog od najjzaslužnijih Rusa za Kumanovski sporazum i donošenje Rezolucije 1244 u SB UN.

Jevgenij Maksimovič je i 2009. godine prvi put govorio o razgraničenju, tj. da Srbima ostane sever KiM i enklave u kojima žive, a njegov unuk kaže da je to bila poznata ideja koja se razmatra i dan danas.

- Stav Rusije je da Beograd to treba da reši i da takvu odluku donese ili ne - rekao je Primakov.

Upitan o tome da li srpski evropski put nema alternativu, Primakov kaže da Srbija treba da poštuje svoj interes i ako donese odluku da uđe u EU, mora da to učini uz svoje uslove.

- Vidimo šta se desilo sa privredom Bugarske, koja je potpuno uništena posle ulaska u EU. Ne smete da dozvolite takav odnos - rekao je Primakov.

Ne misli, kako kaže da stvari treba postavljati između BRIKS-a i EU, a da Srbija treba da sarađuje i sa jednima i drugima.

- Ako Srbija odluči da se približi ODKB, to jeste dodatna mogućnost. Ali, rukovodstvo Srbije izabralo je put vojne neutralnosti, koje ima svoje prednosti - rekao je Primakov.

Pogledajte OVDE priču o Ruskinji koja nas je bombardovala 1999. godine.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jevgenij Primakov govori o NATO-u

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA