Najnovije

KRAJ PROCESA ''DRŽAVNI UDAR'': Milan Knežević razmontirao montirani proces u završnici (VIDEO)

Montirani sudski proces za aferu „državni udar“ završen je danas u Višem sudu u Podgorici, a presuda je zakazana za 9. maj, simbolično na Dan pobede nad fašizmom.

Afera ''Državni udar'' (Ilustracija: Pravda)

Nakon dve i po godine, suđenje je okončano završnom rečju jednog od optuženih Milana Kneževića, predsednika Demokratske narodne partije i poslanika Demokratskog fronta.

-Slobodna Crna Goro i vi u zatvoru u Spužu, jasno vam je da je ovo bio montirani politički proces, sravnjen i sahranjen mojim trodnevnim opelom, kazao je Knežević.

Optuženi aristokratija ljudskosti

Zahvalivši se svim advokatima, Knežević je njima i nevino optuženima poručio da bi želeo da postanu prijatelji.

„Vi ste prava aristokratija ljudskosti i moralnosti i pravi ste predstavnici srpskog naroda koji nije bio spreman pod svim mukama da izda“, naglasio je on i poručio: „Nikakva sudska presuda ne sme da zaustavi građanske proteste! Ja sam slobodan čovek. Možete me osuditi na 100 godina, mene će istorija da oslobodi“.

Živela Crna Gora! Živela Srbija! Slava Rusiji! Nema povlačenja, nema predaje!“

Sudija Suzana Mugoša saopštila je potom da će presuda biti izrečena 9. maja, u 9 časova.

Optužnica bez dokaza

„Da li je moguće da se na osnovu neistina, dobije produkt koji je istina, upitao je on, ocenjujući zamolnice Tužilaštva prema SAD, koje su upućene na način da nisu sadržale istinite navode.

Knežević objašnjava na koji način je SDT pokušao da poveže novac koji je pozajmljen od Momira Nikolića iz Teslića, i koji je predmet drugog krivičnog predmeta, sa ovim procesom „državnog udara“, tako što su hteli da pokažu kako je tim novcem finansiran „terorizam“.

Oni su hteli da obmanu američko pravosuđe, šaljući zamolnice i pokušavajući na taj način da nekako dobiju iznuđenu informaciju da je pozajmljeni novac od Momira Nikolića korišćen za „državni udar“.

Ali, dodao je on, nije im palo na pamet da pošalju zamolnice i novac Slavoljuba Miga Stijepovića, koji je uzeo 100 000 evra.

Na ovaj način objašnjava građanima, kako ističe Knežević, kako je DF pakovan u ovu monstruoznu optužnicu, i kako kad nisu mogli da dokažu za novac, onda su odvojili Medojevića od državnog udara i njemu je spakovan slučaj „pranja novca“

Knežević se osvrnuo na svedočenje Mirka Paje Velimirovića, koji je bio ispitivan i kao osumnjičen i kao svedok, ali nikada nije spomenuo dva Rusa, a ni bilo koga od optuženih, koje on ni ne poznaje.

-Kako je moguće da Marko Lakić kao veštak nije dao nijedan odgovor braniocima, pa čak ni Sudu. A imao je i najneverovatniju izjavu, da „to nije bilo predmet moje pažnje“, pa se sa pravom pitamo, šta je onda bilo predmet pažnje, zapitao se Knežević. Kazao je da će se na veštaka Predraga Boljevića osvrnuti kasnije i ocenio: „Oni su glumili veštake, kao što su i svedoci glumili svedoke u ovom postupku“.

-Dajte mi jedan dokaz, jedan snimak, jednu novčanicu, jedan razgovor sa nekim od Rusa, sa Sinđelićem, sa bilo kim iz ovog postupka, i vezano za takozvani državni udar. Moj, ili Andrijin, ili Mihaila Čađenoića, naglasio je Knežević.

Saša Sinđelić je Edi

On je naveo da je BIA saopštila da je broj za koji tužilaštzvo tvdite da je Edijev, „taksi za hotel 2“ u stvari Saše Sinđelića. Prema šabačkim merama, taj i još 18 brojeva pripadaju Sinđeliću.

-Neću da se udajem u Saudijsku Arabiju pa da moram da dokazujem nevinost, jer su nam tako sugerisali poslanici DPS-a, kad su nam skidali imunitete, kazao je Knežević i dodao: „Valjda treba da se dokaže naša krivica, a ne mi da dokazujemo nevinost“.

Knežević je ocenio da je paradoksalno da je Saša Sinđelić u komunikacijama najaktivniji kad je “državni udar propao”.

Rent-a-kar je šifra za GRU je jedna od najgenijalnijih izjava tužioca, i zanima me taj šifrarnik po kojem je tužilac došao do te genijalnosti, ističe Knežević i dodao: „Selfi sa oružjem koje je uzeto iz magacina za koji postoji revers, trebalo je da bude dokaz, a mi smo to trebali da prihvatimo mirno, i kao da je to nešto normalno“.

–Priznaćete da državni udar sa Dušićem sa plastičnim kolenom, Maksićem koji pada u nesvest svakih 20 minuta, Đorđevićem kojem je pritisak 220 sa 120, a da ne govorimo o gospođici Hristić koja je priznala da ne zna šta se dešava ni na političkoj sceni Srbije nije zanimljiv. Morali su se dodati lideri DF-a, komandosi sa Zlatibora i osam agenata FBI, CIA i Mosada, naveo je on.

Sinđa i Boljević na istom zadatku

Kakvo svedočenje Saše Sinđelića, takvo veštačenje Predraga Boljevića, istakao je Knežević.

On je nas ubeđivao da baterija Lenovo posle godinu i po dana, može da ostane ne na 100%, nego na čak 120%, i niko ovde od vas nije doveo njegov kredibilitet, nakon ovakve besmislice. Je li u konfliktu interesa i na štetu optuženih da svedok Boljević i tužilac Čađenović, sede noć uoči njegovog veštačenja, u jednom lokalu u Siti kvartu, kazao je Knežević.

-Zamislite Rusiju koja je porazila Napoleona, Rusija koja je porazila Hitlera, da su hteli da izvrše ovakav državni udar u Crnoj Gori, te su se logovali sa svojih adresa, sa ruskim imenima. To je toliko naivno, ocenio je Knežević.

On je kazao da je Boljević saopštio da je opravdano isključenje mobilnih aplikacija, na dan 16. oktobra 2016. godine, jer je država u tom trenutku bila bila u vanrednom stanju i da je državni udar bio u toku.

-Samo je ovakva izjava trebalo da ga odmah diskvalifikuje iz ovog procesa, a da ne govorimo o tome da je on javno govorio protiv DF-a, te je naravno bio subjektivan u svom veštačenju, naglasio je Knežević.

U ovom sudskom procesu, dodao je on, imali smo stalno problem sa bazičnom logikom, veštak je odbio da kaže koje je alate koristio za svoje veštačenje.

-Ključni zaključci policije su gotovo identični sa izveštajem veštaka, te je skoro izvesno da je ista osoba radila oba, ili je policija radila Boljeviću, ili on njima, nek se oni dogovore, meni je svejedno, kazao je Knežević.

-Zloupotrebom službenog položaja, kada su pokušali da dva broja, pripišu mojoj devojci Tamari Magdelinić, nakon šest meseci, ipak procenjuju da je bolje da ti brojevi pripadaju meni, i da ja budem uključen u državni udar, te posle šest meseci, ti brojevi nisu Tamarini, već moji, tako da ja sad imam po veštaku Boljeviću četiri broja, saopštava Knežević.

Neverovtno je, dodao je on, da smo Dikić i ja trebalo da pričamo sa nekih 44 telefona na ruskom jeziku, iako obojica govorimo srpski jezik, pa je nejasno što smo morali da pričamo na ruskom. 

Boljević zastiće struke

Knežević podseća da je zabranjeno da se koriste Gugl mape, na način na koji ih je Boljević koristio, i on je to znao, a opet ih koristio, jer on nije izlazio na teren, već je ucrtavao po željama SDT i za to dobio 10 000 evra. Dakle Crna Gora je platila krivično delo Predraga Boljevića.

-Pošto je meni dosadno i nemam što da radim 15. oktobra 2016. komuniciram sam sa sobom, pa sam sebe zovem i šaljem poruke. Dan pred izbore ja vežbam komunikaciju, po veštaku Boljeviću, kazao je Knežević.

Može li neko na nivou logike da objasni kako to da sam ja sam sebi slao poruke, i to iz istog telefona, istakao je on.

Knežević je kazao da Boljević „umesto da se zacrveni kada ga moj advokat pita kako je moguće da ja sam sa sobom pričam i sam sebi šaljem poruke, on mu kaže – nećete se izvući advokate“.

-Da bi sledeći dan došlo do obrta, Boljević kaže „znam, ti brojevi su bili u istom aparatu“. Zamislite genija, on tvrdi da ti brojevi ne mogu da funkcionišu razdvojeno, na osnovu čega on to tvrdi, to samo on zna. Sve i da su te dve kartice bile u istom aparatu, onda sam ja tek ciknuo, i pored moja dva telefona – ja sam sebi šaljem poruke’„, rekao je Knežević.

Boljević je, kako je istakao, izašao iz okvira struke, te uvodi stilsku figuru kojom objašnjava svoj nalaz.

-Gde to u ZKP-u postoje odrednice, mala izvesnost, izvesnost, velika izvesnost i potpuna izvesnost, i ko bi osim Borisa Savića mogao da potvrdi ovakvu optužnicu, pitao se Knežević.

Po Boljeviću, dodao je, ja sam u isto vreme 15. oktobra 2016. godine, u Golubovcima i u Beogradu. Može li neko u Crnoj Gori da objasni ovakvo tumačenje.

-Boljević je Tamaru Magdelinić označio kao devojku Milana Kneževića. Ko je on, ko je njemu dao ovlaščenje, zaduženje i obavezu da on označava Tamaru Magdelinić kao moju devojku? Je li to bio predmet njegovog veštačenja? Utvrđuje li on ko je u kakvom emotivnom statusu u Crnoj Gori? Kako niko nije reagovao kad se on bavio mojom emotivnom vezom i ličnim životom? Hoćete li da se ja bavim njegovim ličnim životom sad ovde. Da kažem kako je izašao iz Telekoma, gde se sada zadužuje po Podgorici? Treba li time da se bavimo ovde? Ja neću, ali on može ovde da određuje – ko je meni devojka u ovom slučaju. Je li to morbidno? Bazne stanice nisu predmet njegove pažnje, ali je predmet njegove pažnje sa kim sam ja u emotivnoj vezi. Šta je on bračni savetnik“, pitao je Knežević.

Dodao je da su svi koje poznaje „uvedeni u državni udar“ i da su ostali još samo „psi i mačke da se uvedu u postupak.

„Sve od Kneževića što ste mogli u dve, tri kuće, sve ste ubacili u državni udar“. I evo sad dolazimo do takozvanog „bugarskog izveštaja“, ja kad sam ga vidio hteo sam da odem sa bocom u Tužilaštvo, da im se zahvalim. Odjednom postoji i treći broj. Od dva broja dobijamo tri broja, i ovde se nije osetila potreba, da nam saopšte ko je vlasnik ovog broja telefona. „Smatram da je skandal što je SDT dozvolio da ovaj veštak svedoči“, naglasio je Knežević.

O velikom jugoslovenskom ratnom plenu možete pročitati OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tajni snimak Saše Sinđelića

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA