Najnovije

DOKAZANO! Srbi su najdepresivniji narod! Evo zašto (VIDEO)

Gost emisije “Skeniranje” u produkciji HelmCast-a bio je psiholog Gradimir Kostić, koji je više od pola veka živeo u Evropi, Australiji i na Novom Zelandu gde je od “žestokog momka” I kaskadera u filmovima stigao do diplome doktora psihologije.

Gradimir Kostić (Ilustracija: HelmCast)

“Moj put nije bio uobičajen. Sa 16 godina otišao sam iz Jugoslavije u Evropu, a odatle u Australiju i na Novi Zeland. Bio sam u jednom periodu života povezan sa ozbiljnim  kriminalcima i “žestokim momcima”. Radio sam kao kaskader. A onda sam postao biznismen. I u momentu kada sam imao najviše novca I najluksuzniji život oboleo sam od ozbiljne depresije”, objašnjava Kostić.

Put do izlečenja , kako kaže, bio je dugotrajan proces, ali ga je to da bi shvatio svoju bolest, motivisalo da upiše i završi psihologiju na Novom Zelandu.

“Tek kada sam upisao i završio psihologiju, uspeo sam da otkrijem prave uzroke moje depresije i da shvatim kako ona i čime počinje. Baza za depresiju može da bude genetska , ali okidač je često teška situacija u kojoj se nađemo. Shvatio sam da sa tim iskustvom i shvatanjem uzroka depresije kroz studije psihologije mogu da pomognem mnogim ljudima koji prolaze taj teški pakao”, objašnjava Kostić.

On je kazao da su Srbi najdepresivniji narod na Balkanu zato što su generacije sistemski uništavane kako ekonomski , socijalno, tako i obrazovno.

Kao bivši pacijent koji se izlečio od deprsije , a uz pomoć znanja koja je stekao kao psiholog napisao je knjigu – priručnik “Kako pobediti depresiju” u kojoj je svojim iskustvom I znanjem objasnio tehnike kako se na najbolji način izlečiti od bolesti od koje u svetu godišnje život
izgubi 800.000 ljudi.

Kako vlast ruši NJegoševu crkvu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pravilna ishrana kod dece i odraslih

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA