Najnovije

POTPISANA BUKUREŠTANSKA DEKLARACIJA: Lideri regiona podržali put Srbije ka EU

Premijerka Rumunije Viorika Danićila rekla je večeras da su lideri četiri zemlje učesnice kvadrilaterale, Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, potpisali Bukureštansku deklaraciju kojom povrđuju da će pojačati saradnju kako bi doprineli stabilnosti regiona, kao i da snažno podržavaju put pridruživanja Srbije EU.

Susret četiri lidera u Bukureštu (Foto: Jutjub)

Dokument su potpisali premijerka Ruminije Danićla, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Grčke Aleksis Cipras i premijer Bugarske Bojko Borisov. 

- Naša saradnja danas ulazi u novu fazu koja je pretočena u zajedničku deklaraciju četiri zvaničnika. To je prvi dokument te vrste u ovom formatu - naglasila je Danćila na konferenciji za medije.

Dokument je nazvan "Deklaracija iz Bukurešta", istakla je ona i dodala da je dokument dokaz čvrste posvećenosti za saradnju kako bi izgradili prosperitetan i stabilniji region.

Posebna pažnja biće posvećena evropskim integracijama Zapadnog Balkana i dostizanja evropskih vrednosti, kao i većem povezivanju i saradnji u oblasti saobraćajne i enegetske infrastrukture. Napomenula je da je predsedavanje Ruminije EU obeleženo velikim izazovima - Bregzitom i predstojećim izborima u EU.

- Mi se zalažemo za širenje EU na zemlje u regionu - navela je Danćila i istakla da se Rumunija posebeno zalaže za ubrzanu evropsku proceduru kada je reč o Srbiji.

Amerikanac Čarls se izvinio Srbima zbog bombardovanja 1999! Pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić u Bukureštu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA