Najnovije

PUTINOVO ORUŽJE JOŠ MALO PA SPREMNO DA UNIŠTI CELU AMERIČKU FLOTU: Od ovakvih podvodnih predatora nema pomoći (VIDEO)

Projekat specijalne namenske podmornice 09852 "Belgorod", koja će biti porinuta u drugom kvartalu ove godine, biće prvi nosač podvodnih dronova "Posejdon", izjavio je izvor u ruskoj vojnoj industriji za TASS.

Ruska podmornica (Foto: Jutjub)

- Projekat nuklearne podmornice za specijalne namene 09852 “Belgorod” postaće prvi nosač “Posejdona”. Ona će biti porinuta u Sevmašu i isploviće u drugom kvartalu - rekao je izvor, dodajući da će dalja izgradnja podmornice biti dovršena i da će se testiranja na dokovima obaviti tokom 2019. godine i u 2020. godini.

Podmornica "Belgorod" za posebne namene biće u stanju da nosi šest strateških podvodnih dronova “Posejdon”. Drugi nosač podvodnih dronova “Posejdon”, podmornica “Projekt 09851”, očekuje se da će se pojaviti na proleće 2020. godine i biti operativna u ruskoj mornarici 2022. godine, dodao je izvor. TASS još nema zvaničnu potvrdu ove informacije.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u svom obraćanju pred oba doma ruskog parlamenta 1. marta prošle godine prvi put spomenuo napore zemlje da razvije nuklearno podvodno plovilo na nuklearni pogon koje može nositi i konvencionalne i nuklearne rakete i imati snagu da uništi neprijateljske infrastrukturne objekte, grupe nosača aviona i druge ciljeve.

Ruski predsednik je tada rekao da će prva podmornica koja će nositi podvodne dronove “Posejdon” biti raspoređena u proleće 2019. godine. Istog dana, rusko Ministarstvo odbrane objavilo je prvi video o pokretanju broda.

Nove turske trupe ušle u Siriju. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusi imaju novi podvodni dron

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA