Najnovije

BESRAMNA AMERIČKA SABOTAŽA I NAPAD NA VENECUELU! Karakas sprema osvetu zbog ovoga! (VIDEO)

Venecuela će podneti žalbu visokoj komesarki Ujedinjenih nacija za ljudska prava Mišel Bašele, zbog "sabotaže" na elektromreži, za koju vlasti te zemlje okrivljuju "američki imperijalizam"

Venecuelanska opozicija (Foto: Jutjub)

U četvrtak je veći deo Venecuele ostao bez struje na skoro 24 časa, a državna elektroprivredna firma je saopštila da je uzrok toga bila "sabotaža" u hidroelektrani "Simon Bolivar", najvećoj u zemlji.

- Podnećemo im žalbu kako bi se obezbedilo poštovanje ljudskih prava u našoj zemlji - izjavio je ministar za komunikacije i kulturu Horhe Rodrigez i dodao da je ta sabotaža, koja je trebalo da ostavi Venecuelu bez struje nekoliko dana, bila "najbrutalniji čin agresije u proteklih 200 godina - preneo je Tas s. 

Rodrigez je najavio da će delegacija kabineta visokog komesara UN-a za ljudska prava uskoro posetiti Venecuelu. Predsednik Venecuela Nikolas Maduro okrivio je "američki imperijalizam" za ovu sabotažu, dok je Stejt department negirao bilo kakvu umešanost. Struja se postepeno vraća širom Venecuele, navodi Tas s.

U Siriji ubijena tri američka vojnika. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nikolas Maduro je optužio SAD da stoje iza velike sabotaže u Venecueli

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA