Najnovije

BRNABIĆ: U Srbiji je danas 46 miliona puta bolje nego 2012.

Premijerka Ana Brnabić odgovorila je danas političkim neistomišljenicima na tezu da u Srbiji “nikada nije bilo gore” poređenjem da je danas najmanje 46 miliona puta bolje nego 2012, podsećajući da su oni Železaru u Smederevu prodavali za 1 dolar, a da je vrednost ugovora koji je aktuelna vlast potpisala sa kineskim partnerom za smederevsku Železaru - 46 miliona dolara.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

“Ne postoji mesto u kojem dela više govore od reči nego što je Smederevo. Dela najbolje govore šta je sve Aleksandar Vučić uradio za Srbiju. Bivša vlast je 2012. godine predala Železaru za jedan dolar i neizvesnost za 5.000 radnika i 20.000 porodica u Srbiji koje su zavisile od te fabrike”, rekla je Brnabić na skupu u Smederevu, u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Oni kažu da "nikad nije bilo gore", nego danas, nastavila je premijerka, oni koji su Smederevsku Palanku doveli u takvo stanje da je bbilo otvoreno čak 19 javnih preduzeća koja su kasnije bila u blokadi, a realno je bilo da postoje dva, te da zbog dugova ništa nije moglo da se plaća, pa su čak bile nestašice vode.

"Za njihovo vreme niste mogli bebu da okupate. Nema boljeg primera od SAmederevskje Palanke šta su oni radili, a šta Vučić radi za građane", primetila je Brnabić.

Ona je podsetila građane Smedereva da su samo gubici njihove Železare od 2012. do 2014. godine iznosili oko 300 miliona evra, koji su, kaže, morali da se pokriju iz budžeta.

“Onda je došao 18. april 2016. godine kada je potpisan ugovor sa Hestilom i za mene je to dan kada je Srbija počela da pobeđuje, uz teške mere za koje je bila potrebna velika hrabrost”, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je najviše zaslužan, ne samo za Železaru, već i za RTB Bor i sve druge investicije, predsednik Aleksandar Vučić i poručila političkim protivnicima, ali i građanima da “nije budućnost Srbije jedan dolar”, već planovi poput slobodne zone u Smederevu koja će se realizovati u saradnji sa Kinezima.

Navela je da je potpisan ugovor sa kineskim partnerima o izgradnji slobodne u Smederevu kako bi još kineskih kompanija investiralo u ovaj kraj i precizirala da je urađen master plan, koji je trenutno u Kini i da će posle biti na Vladi Srbije, te da je u prvoj fazi planirano 2. 00 novih radnih mesta.

Podsetila je i da je 2018. godina bila najuspešnija za aerodrom Nikola Tesla

“Za sve to je trebalo boriti se. To da ''nikada nije bilo gore'' je tendenciozna laž. Ili samo nefer, ili neznanje ili su samo neodgovorni, ili je jednostavno laž”, rekla je Brnabić.

Premijerka je primetila da joj zameraju što govori koliko je Vučić kao bivši premijer a sada predsednik zaslužan za napredak i navela da to jeste tako.

Svi u Vladi i u Vučićevom timu svaki dan se bore za bolju Srbiju, ali je Vučić, ističe premijerka, nametnuo tempo i dao model za disciplinu, odgovornost i rad.

Kako je rekla, bilo je teško stvoriti poverenje stranih investitora da je Srbija zemlja koja ispunjava obećanja i dovesti ih u zemlju koja je bila opterećena birokratijom i sa nepovoljnim poslovnim okruženjem.

“Za dve godine Železara je pokazala šta moze, vi ste pokazali šta Srbije može. Ponovo je bila naš najveći izvoznik i pokrenula ekonomiju Srbije. Kada sam bila u radionici bakra, u Sevojnu, rekli su mi da oni danas rade, jer radi Železara…a oni su je prodali za dolar”, rekla je Brnabić.

Navela je i da su oni do 2012. godine tražili partnere za Železaru, ali da ih nisu našli.

“Niko nije hteo da dođe do 2016. godine i onda nam kažu (politički protivnici) nikada nije bilo gore. Pa, šta nije bilo gore, gde nije bilo gore”, upitala je Brnabić.

Ona je istakla da su 2018. godine direktne investicije dostigle rekordan iznos od 3,5 milijarde evra

”Bilo je potreno urediti administraciju, koja je danas u službi građana, privrede i sve to zajedno je dovelo do toga da imamo 18. april 2016. - kada je potpisan ugovor sa kineskim partnerima”, rekla je Brnabić.

Pročitajte OVDE šta je potrebno Srbiji da dostigne razvijene zemlje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A ovako je Brnabić izviždana.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA