Najnovije

POTAPAĆE KAO OD ŠALE AMERIČKE BRODOVE! RUSKO ORUŽJE SUDNJEG DANA: Posejdon“ se sprema da zaplovi

Nuklearna podmornica specijalne namene projekta 09852 „Belgorod“ koja je i prvi nosač podmornica bez posade „Posejdon“, biće porinuta u Severodvinsku 23. aprila, saopštio je izvor iz odbrambeno-industrijskog departmana, prenose ruski mediji.

Posejdon (Foto: mil.ru)

Podmornica „Belgorod" biće proizvedena u remontnom zavodu „Sevmaš" i spuštena u vodu 23. aprila", rekao je sagovornik i pojasnio da će testiranje osnovnih karakteristika i ispitivanje nuklearnog reaktora biti održani u toku 2019. godine.

Prema njegovim rečima, 2020. godine će se izvesti fabrička i državna testiranja podmornice, a krajem iste godine podmornica „Belgorod" bi trebalo da uđe u sastav vojne mornarice.Iz ruske Ujedinjene korporacije za brodogradnju nisu želeli da komentarišu informaciju o datumu kada će podmornica biti porinuta.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je 20. februara najavio da će prva podmornica — nosač podvodnih sistema „Posejdon" biti porinuta na proleće ove godine. Kako prenose mediji, završena su testiranja nuklearnih električnih instalacija sistema. Ruski predsednik Putin je u martu 2018. godine prvi put izvestio o podmornici sa nuklearnim reaktorom koja se proizvodi u Rusiji. Ove bespilotne podmornice mogu biti opremljene običnom ili nuklearnom municijom, a mogu uništavati protivničke objekte infrastrukture, grupe nosača aviona.

„Posejdon" ima interkontinentalni domet, a radna dubina na kojoj podmornica roni premašuje jedan kilometar.    

Završava se testiranje noćne more Pentagona. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA