Najnovije

OVO JE POVRATAK ZLA: Jezivo proročanstvo se obistinilo, Nostradamus i Baba Vanga predvideli stravičan požar u Notr Damu? (FOTO/ VIDEO)

Pariska katedrala Notr Dam koju je juče zahvatio veliki požar, usled čega se urušio vrh tog monumentalnog zdanja, smatra se jednim od najboljih primera francuske gotske arhitekture. Vatrogasci su se neumorno borili sa vatrenom stihijiom kako bi spasili francusku svetinju, a mnogi veruju da su se proročanstva Nostradamusa i Baba Vange obistinila.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Građani su bespomoćno posmatrali šta se dešava pred njihovim očima, a čitava Francuska od sinoć tuguje za čuvenom katedralom. Nakon strahovitog požara, pojavile su se informacije da je Nostradamus, francuski lekar i astrolog, predvideo da će Notr Dam izgoreti u požaru.

On je pre 500 godina napisao zbirku od 942 poetska katrena, koje navodno predviđaju buduće događaje.

Proročanstvo vezano za Nort Dam, pišu na raznim sajtovima širom interneta, oživljava iz različitih astroloških tragova koji ukazuju na 15. april 2019. godine.

Jedna od reči koja preovladava u Nostradamusovim spisima je "emocije", i poklapa se sa onim što je predsednik Emanuel Makron spomenuo kroz svoj Tviter nalog kada je opisivao ono što se dogodilo: "Notr Dam je u plamenu. Katolici i svi Francuzi, kao i svi građani, tužni smo što ovaj deo nas gori".

- Nostradamus je uspeo da vizualizuje stotine godina, trenutni požar u Notr Damu, pošto spominje istorijsku Vatru u astrološkom grafikonu. Osim toga, Saturn koji predstavlja poteškoće prisutan je u Jarcu, i to je nešto što se događa svakih 29 godina, tako da ceo obrazac označava neobičan aspekt - piše na brojnim sajtovima koji su se osvrnuli na ovo navodno proročanstvo.

Navodno, iz njegovih stihova je jasno da će Francuska i Italija (zemlja unutar koje se nalazi Vatikan) biti najviše emocionalno pogođeni, a ovaj događaj - prema navodima i tumačenjima spomenute poezije - uvod je u "povratak zla, koje dolazi nakon dugog veka".

Pominju se zatim i hapšenje DŽulijana Asanža, "koji je ličio na hrišćanskog sveca", kao i drugi brojni navodi navodno povezani sa požarom.

Takođe su se pojavile i informacije da je i Baba Vanga, koju su zvali "balkanski Nostradamus" takođe predvidela šta će se dogoditi sa čuvenom katedralom u Parizu. Ona je naime za 2019. godinu predvidela da će svet "bukvalno goreti".

Kako je Dejan Berić opleo po Francuzima pročitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA