Najnovije

Američki mediji otkrili da je CIA nagovorila Trampa da protera ruske diplomate! Iza svega se krije jedna žena! (FOTO)

Američki list „NJujork tajms“ saznao je iz neimenovanih izvora u američkim specijalnim službama da je šefica CIA DŽina Haspel ubedila američkog predsednika Donalda Trampa da protera više desetina ruskih diplomata zbog situacije sa trovanjem Skripaljevih u Solsberiju.

Tramp (Foto: Jutjub)

Pako navodi list, Tramp nije imao nameru da proteruje bilo koga nakon incidenta u Solsberiju, kao što je to učinila Velika Britanija, ali je Haspelova uspela da utiče na odluku američkog predsednika.

Ona je kao jedan od argumenata navela i da Sergej i Julija nisu bili jedini koji su nastradali u tom incidentu, te je pokazala Trampu fotografije sa decom koji su, navodno, takođe bili otrovani supstancom „novičok“.

Tek nakon toga je Tramp doneo odluku da protera ruske diplomate, dodaje list.

Podsetimo, početkom marta 2018. godine otrovani su bivši ruski obaveštajac Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u britanskom gradu Solsberiju, što je izazvalo međunarodni skandal. London je za taj incident optužio Rusiju, dok je Moskva kategorički odbacila sve optužbe kao neosnovane.

Tramp stavio veto na rezoluciju Kongresa o obustavi podrške saudijskoj koaliciji u ratu u Jemenu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Interviju sa Donaldom Trampom

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA