Najnovije

STIGLA ŽESTOKA PRETNJA KINI IZ AMERIKE: Otkrijte da li je korona procurila iz laboratorije ili ćete se suočiti sa velikim posledicama!

DŽejk Salivan, savetnik američkog predsednika DŽoa Bajdena za nacionalnu bezbednost, dao je ultimatum Kini, ili da pristane na novu istragu o poreklu koronavirusa ili da se suoči s međunarodnom izolacijom.

Đinping (Foto: RIA)

Sjedinjene Američke Države žestoko su zapretile Kini da joj je bolje ili da što pre pristane na novu istragu pod kontrolom Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o poreklu koronavirusa, kako bi se razotkrilo da li je taj opaki mikroorganizam potekao iz njene laboratorije u Vuhanu, ili da se ta najmnogoljudnija zemlja sveta suoči s ozbiljnim posledicama.

Najnovije u nizu oštre reči na račun zvaničnog Pekinga uputio je DŽejk Salivan, savetnik američkog predsednika DŽoa Bajdena za nacionalnu bezbednost, naglasivši da je sada sve na Kini i da ona sama može da bira između dve opcije.

- O ovoj tematici je bilo reči na nedavnom samitu G7 i predsednik Bajden je ubedio svoje sagovornike da na Kinu mora da se izvrši pritisak - istakao je Salivan u intervjuu za američku TV mrežu Foks njuz.

Kako je rekao, Pekingu je dat ultimatum, ili da se povinuje zahtevima i dozvoli istraživačima pravi rad kako bi se otkrilo odakle stvarno dolazi KOVID-19, ili da se suoči sa izolacijom međunarodne zajednice.

Peking je tu izjavu osudio i okarakterisao kao ozbiljno kršenje osnovnih normi međunarodnih odnosa, optužujući G7 za podsticanje razdora u vreme kada su potrebni zajednički napori.

Novi zahtev da se u Kini ponovo sprovede istraga o poreklu korone stiže nakon izveštaja američkih medija da su se prvi slučajevi obolelih koji su imali simptome poput onih koje imaju zaraženi KOVIDOM-19 pojavili znatno pre izbijanja pandemije u laboratoriji u Vuhanu.

Međutim, postoje i istraživanja sprovedena u SAD po kojima je vrlo verovatno da je virus na američkom tlu bio prisutan takođe pre zvaničnog proglašenja pandemije.

Tenkovi “Beli orao” , PASARSI i modernizovane “Gvozdike” primećeni u Novom Pazaru. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA