Najnovije

REVOLUCIONARNI LEK PROTIV KUKAVIČLUKA: Uzgajanje ''slobodnog mozga'' i podmu*ivanje

"Rešenje je - 3D bioprinting testisa! Ovako uzgojena "jaja" bila bi subvencionisana od države i predstavljena svim zainteresovanim "bezmu*ovićima" u cilju povratka izgubljenog samopoštovanja", istakao je dr Tmurni.

Doktor (Foto: Pixabay)

Piše: Timur Tmurni

Prošle godine su Rusi, koristeći 3D bioprinting tehniku stvaranja organa iz matičnih ćelija u hidrogelu, prvi svijetu predstavili vještački proizvedenu štitnu žlijezdu miša. Izraelci su sada predstavili „3D štampano“ zečje srce sa krvnim sudovima. Još je rano govoriti o potpuno funkcionalnim „biološki odštampanim“ organima za presađivanje kod ljudi, ali svjetska medicinska nauka u sadejstvu sa napretkom tehnologije velikim koracima grabi naprijed.

Mene tješi to što smo mi u Crnoj Gori, kako zbore iz Vlade Crne Gore, „rame uz rame sa najrazvijenijim zdravstvima Evrope“ i zasigurno među svjetskim naučnim gigantima. Pogledao sam 2D odštampan izvještaj za pacijenta na papiru, otisak štampe je nešto slabiji, pojedine rečenice se teže čitaju, ali toner u skladu sa mjerama štednje još može da izgura do zamjene.

Planiram da pokrenem 3D bioštampu u Crnoj Gori. Prioritet bi trebalo da imaju organi i žlijezde kojih najviše nedostaje u crnogorskom društvu. Svjestan da je uzgajanje „slobodnog mozga“ trenutno skopčano sa nepremostivim teškoćama i ograničenjima, predlažem 3D bioprinting testisa, u narodu poznatih kao m*da. Mogli bi za početak printati goveđa ili krmeća, pa se polako pripremati za prelazak na ljudske testise.

Ovako uzgojena „jaja“ bila bi subvencionisana od države i predstavljena svim zainteresovanim „bezmu*ovićima“ u cilju povratka izgubljenog samopoštovanja. Rasplodni ili estetski potencijal u prvim fazama nije od presudnog značaja. Psihološki i psihijatrijski efekat je ono što me najviše vodi ka istraživanju.

Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota je već pokazala interesovanje za participiranjem u završnom dijelu projekta, ali bez podrške Vlade Duška Radijatora Markovića i režimskih vizionara ovo veliko naučno pregalaštvo za Nobelovu nagradu nema perspektivu.

Apelujem na sve odgovorne i zainteresovane da daju nesebičnu podršku u realizaciji 3D štampanja testisa za široku potrošnju. Pomuđivanje Crne Gore je nacionalni interes. Srdačan pozdrav uz najradosnije pokliče „Daevječna Crna Gora“ i „Da Srbin radi“!!!

Da li je opozicija u Srbiji matirala vlast, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Timur Tmurni: Zatočnici interesa

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA