Najnovije

''SRAMOTA ME ŠTO SAM ENGLEZ'': Frontmen Pink Flojda opleo po Londonu i Vašingtonu (VIDEO)

Asanž je trn u oku američkih elita koje objašnjavaju svoje napore što su uložili da ga uhvate, izjavio je za RT bivši frontmen planetarno poznate muzičke grupe "Pink Flojd", Rodžer Voters, dodajući da je užasno da je Velika Britanija postala saučesnik "američke imperije".

Rodžer Voters (Foto: Jutjub)

Gledajući osnivača "Vikiliksa", DŽulijana Asanža koji je fizički uklonjen iz svog skloništa u ambasadi Ekvadora u Londonu prošle sedmice, "apsolutno je razočaravajuće" za legendarnog muzičara Rodžera Votersa.

 "Zamisliti da je Ujedinjeno Kraljevstvo postalo tako voljan saučesnik i satelit američke imperije da bi učinilo takvu stvar u suprotnosti sa svim zakonima, moralnim, etičkim i stvarnim pravnim ograničenjima, apsolutno je zapanjujuće i užasno i čini me posramljenim što sam Englez."

Asanžovo hapšenje postalo je moguće nakon što mu je prošle sedmice Ekvador opozvao politički azil, koji je odobren pre sedam godina, te ga lišio ekvadorskog državljanstva. Vlasti u Velikoj Britaniji uskoro će odlučiti da li će deportovati Asanža u Švedsku, gde se suočava s mogućim optužbama za silovanje ili u SAD, gde ga traže zbog urote sa bivšim analitičarem vojne obaveštajne službe SAD, Čelzi Meningom, povodom optužbi da su hakovali tajni vladin kompjuter.

Drugi scenario bi bio još gori, smatra Voters. Građani "jedva da imaju prava" nakon usvajanja Patriotskog zakona, i "sve je na odluci vrhovnog komandanta".

 "Ako dozvolimo Velikoj Britaniji da se izvuče sa izručenjem Sjedinjenim Američkim Državama, dozvoljavamo američkoj vladi da ga, po želji, muči i da ga zatvori, verovatno do kraja života."
Asanž, zajedno sa Čelzi Meningom, Edvardom Snoudenom i drugim zviždačima, su "heroji koji nam pomažu da budemo svesni da će [moćnici] kriti tajne ako mogu", dodao je legenda "Pink Flojda".

Prema Votersu, Vašington i London jednostavno žele da zataškaju "pitanja mučenja ili zatvaranja nevinih ljudi", ali da se Asanž pokazao kao trn u oku na njihovoj strani.

"A isto tako, ono što oni rade, Tramp i ostali, i Tereza Mej, je to da pokušaju da uplaše buduće DŽulijan Asanže koji bi mogli da pruže ovu neverovatno važnu uslugu za nas ostale u društvu u budućnosti", dodao je Voters.
 
Pogledajte ceo intervju:

Da li će Hamas da ispali rakete na Evroviziju, saznajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pink Floyd – Hey You

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA