Najnovije

ZBOG OVOG ORUŽJA, IRAN JE PETA VOJNA SILA NA SVETU! Ameri bolje da se drže na distanci! (VIDEO)

Iranski vojni komandant izjavio je u četvrtak da je Islamska republika Iran jedna od pet najvećih sila na svetu.

Iranska vojska (Foto: Jutjub)

- Danas, zahvaljujući blagoslovima Islamske revolucije, uživamo u domaćim proizvodnim linijama i tehnologiji za proizvodnju bespilotnih letelica. Zapravo, dostigli smo vrhunac i visok stepen proizvodnje bespilotnih letelica - rekao je komandant vojne jedinice zadužene za bespilotne letelice (dronove) Generalštaba vojske Šahram Hasanejad za FNA.

- Na osnovu zvaničnih izvora, islamski Iran je među 5 naprednih država u proizvodnji dronova - dodao je on.

Iran je nedavno ostvario značajan napredak u svojoj industriji vazduhoplovstva, posebno u dizajniranju i proizvodnji bespilotnih letelica. “Kaman-12”, prvi domaći široki dron sa mlaznim motorom, predstavljen je krajem januara na izložbi koju su održale oružane snage u Teheranu.

Takođe, u martu, komandant brigade iranskog vazduhoplovstva general Aziz Nasirzade i savetnik za nauku i tehnologiju Sorena Satari zvanično su otvorili masovnu proizvodnju bespilotnih letelica “Kaman-12” (UAV).

Tokom ceremonije u četvrtak, prvi vazduhoplovni centar, opremljen laserskom tehnologijom Programa za lansiranje (LSP), otvoren je u organizaciji DŽihad za samoodrživost vojske vazduhoplovnih snaga (ASF SSJO). Iranski stručnjaci su izostavili hidraulični sistem u avionu i zamenili ga elektromehaničkim operaterima.

Dron može slati informacije dobijene senzorima u auto-pilot sistem i koristiti INS / GPS navigacioni sistem. Avion proizveden u Iranu takođe uživa u mogućnostima slanja kvalitetnih slika na zemlju. Motor J33 je takođe zamenjen J85 motorom koji je snažniji i ima više odgovarajućih operativnih mogućnosti. Iranski novorazvijeni sistem bespilotnih letelica daje mogućnost leta od 10 sati, brzinu od 200 km, radni radijus od 1.000 km i mogućnost prenošenja 100 kg tereta.

Medvedev se sveti Ukrajini. Pogledajte OVDE kako i zašto.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte koliko je snažna protivvazdušna odbrana Islamske republike Iran

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA