Najnovije

FRANCUSKI SPECIJALCI I LEGIJA STRANACA NA RUSKOJ GRANICI! Dolaze po specijalnom zadatku! (VIDEO)

Očekuje se da će jedinica od 300 vojnika iz francuske vojske i Legije stranaca stići u estonski grad Tapa, samo 140 kilometara od ruske granice, naredne sedmice, prema francuskoj ambasadi u Talinu.

Francuska vojska u Estoniji (Foto: Jutjub)

Trupe će ostati u Estoniji do kraja avgusta u okviru misije “FRA-EFP Links”, koja ima za cilj jačanje prisustva saveza u regionu. Pariz će takođe rasporediti pet tenkova “Leklerk” i 20 borbenih vozila pešadije, uključujući 13 “VBCI-ja”, što je francuska verzija Višefunkcionalnih oklopnih vozila (MRAV). Oni će biti prevezeni u Estoniju železnicom.

Ovo nije prvi put da su francuske snage prisutne u Estoniji, jer su takođe bile smeštene u Tapi deset meseci 2017. godine. Osim toga, 2018. godine francusko vazduhoplovstvo je takođe patroliralo estonskim vazdušnim prostorom u okviru misije NATO-a, Baltička vazdušna bezbednost. Ovo raspoređivanje je doprinos Francuske većem prisustvu NATO-a u baltičkim zemljama i Poljskoj. NJihovi vojnici će zameniti belgijske jedinice koje su u sastavu borbene grupe NATO-a u Tapi. Velika Britanija ima 20 “Čelendžer-2” tenkova, kao i 30 “IFV-a”. Pored toga, Velika Britanija je nedavno poslala i pet jurišnih helikoptera “Apač” u vazdušnu bazu Amari u Estoniji kako bi se pridružila "pojačanom prisustvu NATO-a" na granici sa Rusijom.

Krvavi april u Sirijskoj pustinji. Pogledajte OVDE šta se dogodilo.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Francuske trupe učestvovale su i prošle godine na velikim vojnim vežbama u Estoniji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA