Najnovije

SEĆANJE NA HRABROG SRPSKOG VOJNIKA NASERA VUČELJA: Borio se kao lav na Košarama, nije hteo da odstupi ni za korak! (VIDEO)

Sećanje na hrabrog Nasera Vučelja, koji je u dvadesetoj godini poginuo hrabro braneći otadžbinu na granici sa Albanijom. Drugovi i saborci ga nisu zaboravili. Požurio da ode u vojsku. Hrabro braneći svoju otadžbinu Srbiju na granici sa Albanijom, 19. aprila 1999, u svojoj dvadesetoj godini, poginuo je Naser Vučelj, pripadnik tadašnje Vojske SR Jugoslavije, iz naselja Mur kod Novog Pazara. Bio je pripadnik Prve čete Drugog bataljona 125. motorizovane brigade.

Srpski heroj Naser Vučelj (Foto: Jutjub)

Na novopazarskom groblju, Naseru su u petak poštu odali predstavnici Vojske Srbije, njegovi ratni drugovi, roditelji, rodbina i prijatelji. Istovremeno, na predlog Vojske Srbije i Naserovih saboraca, Gradska uprava u Novom Pazaru odlučila je da jedna ulica u ovom gradu, najverovatnije u naselju Mur, ponese ime ovog hrabrog ratnika sa Košara.

- Mnogi su Naseru tada govorili da ne treba da ide na odsluženje vojnog roka, jer će da se zarati, da bi valjalo da se negde skloni. Mogao je da ode kod oca Alije, koji je tada radio u Nemačkoj, ali on to nije želeo. Nameravao je da časno oduži dug prema svojoj domovini, a potom da se zaposli i osnuje svoju porodicu. Nažalost, sudbina je htela drugačije - priča Naserova majka Sadija Vučelj.

Ona kaže da su bol i praznina u njenom srcu i duši veliki, ali da je ponosna na svog sina koji se časno borio za slobodu svoje zemlje.

- Pet dana pre nego što je poginuo, čuli smo se telefonom. Rekao nam je da je dobro i da ne treba da brinemo. Poslao sam mu i novac, koji nije uspeo da dobije jer ga je smrt preduhitrila. Da je imao dece, da je bar nešto ostalo iza njega, bilo bi nam lakše. Tešimo se što imamo još dvojicu sinova i unučad - kaže Naserov otac Alija.

Dragan Đilas osnovao Stranku slobode i pravde. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Muftija Muamer Zukorlić otvara džamiju u novopazarskom naselju Mur

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA