Najnovije

GRADONAČELNIK N. SADA UPLAŠEN: Protest "1 od 5 miliona" i skup kampanje "Budućnost Srbije" u isto vreme, na istom mestu...

Najava protesta „1 od 5 miliona“ za 12. april u Novom Sadu, za kada je u isto vreme i na istom mestu zakazan skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, nedvosmisleno potvrđuje ono što većina građana odavno zna, saopštio je gradonačelnik tog grada i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

Porest u Novom Sadu (Foto: Jutjub)

- Deo opozicije predvođen Savezom za Srbiju na ovaj način otvoreno je izrazio nameru da izazove sukobe na ulicama Novog Sada, koji mogu da imaju nesagledive posledice ne samo po naš grad, već i stanje u državi. Važno je napomenuti da je skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, za razliku od većine dešavanja u organizaciji opozicije poslednjih meseci, uredno prijavljen MUP-u 27. marta, dok je Savez za Srbiju svoj prijavio danas - piše u saopštenju SNS-a.

Kao gradonačelnik Novog Sada i odgovoran čovek, Vučević kaže da nikako ne može da dozvoli da se dogodi bilo kakvo krvoproliće na ulicama grada.

- Zbog toga apelujem na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da razmotri mogućnost pomeranja skupa sa 12. na 11. april. To je jedini način da se izbegne scenario koji je pripremljen u glavama onih koji žele da izazivanjem haosa na ulici sruše legitimno izabranu vlast. Istovremeno, građani Novog Sada po ko zna koji put imaće priliku da u roku od dva dana uporede koliko pristalica stoji iza politike pristojne Srbije, a koliko je spremno da sledi politiku bezumlja i primitivizma - smatra Vučević.

Jedini sukob koji kao gradonačelnik i političar želim je sukob mišljenja u okviru institucija sistema Republike Srbije, a u skladu sa najvišim demokratskim principima.

Pročitajte OVDE sve detalje Jutkine ostavke.

Izvor: Telegraf. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je bilo pre par dana u Novom Sadu na 11 protestu.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA