Najnovije

JUTKA POSLE OSTAVKE: Kada bi sada bili izbori, osvojio bih 90 odsto glasova!

Milutin Jeličić Jutka više nije na mestu prvog čoveka Brusa. Sednica Skupštine opštine Brus imala je potreban kvorum kako bi se Jeličićeva ostavka konstatovala. Na istoj sednici odbornici su izglasali Sašu Miloševića za novog predsednika.

Jutka sa Batom Gašićem (Foto: Jutjub)

Na današnjoj sednici konstatovana je Jeličićeva ostavka, ali i njegovog zamenika i članova Opštinskog veća.

U javnosti se prethodnih dana puno govorilo o ovoj sednici. Da li će ona uopšte biti i održana i da li će imati kvorum. NJega je bilo jer je od ukupno 29 odbronika na sednici bilo prisutno njih 20. To je bilo dovoljno da se konstatuje njegova ostavka.

Ispred zgrade Skupštine opštine u trenutku dok se održavala sednica, okupili su se predstavnici opozicije, među kojima i lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Boško Obradović, Borko Stefanović.

Oni su tražili da se imenuje novi predsednik opštine jer bi, kako su rekli, u suprotnom Jeličić mogao da obavlja dužnost predsednika opštine, do izbora novog.

“Došli smo u Brus i pozvali građane da nam pridruže zbog toga da bismo bili sigurni da će Jutkina ostavka biti konstatovana. Jer oni su mogli da izmisle neku pravnu zavrzlamu i da on i dalje ostane na čelu opštine Brus. To nismo hteli da dozvolimo i smatramo da je pritisak građana u protestima ali i medija koji su bili hrabri da o tome izveštavaju bio veoma važan i doveo do toga do pravednog rešenja. Sada očekujemo da državni organi budu ažurni i u krivičnom postupku”, rekao je Borko Stefanović.

Lideri SzS u jednom trenutku su izveli neku vrstu performansa. Noseći ruže u rukama, krenuli su ka grupi žena koje su stajale na stepenicima ispred Skupštine kako bi Jutki dale podršku. Ali, kada su im lideri SzS prišli sa cvetovima, one su okrenule leđa i nisu želele da prihvate poklone.

  Posle višečasovnog održavanja sednice, odbornici su izabrali novog predsednika opštine Brus, a Saša Milošević će ubuduće obavljati posao prvog čoveka Brusa. Jeličić kaže da je zadovoljan izborom svog naslednika.

“Nastaviće da radi kao što sam i ja radio. A medijima poručujem da bolje pišu i da neistine i laži ne objavljuju. Ja sam doživeo medijsku torturu. A oni me nisu birali, već narod, čiju apsolutnu podršku i dalje imam”, rekao je Jeličić i poručio da bi, kada bi se sada održali izbori, osvojio 90 odsto glasova.

Jeličić je u fokus javnosti dospeo nakon što je optužen za seksualno uznemiravanje svoje sekretaricu Mariju Lukić kojo je, između ostalog, poslao oko 15.000 neprimerenih poruka. I taj slučaj je pred sudom u Brusu, a naredno ročište je 10. aprila.

Pročitajte OVDE sve detalje o ovom slučaju.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA