Najnovije

HRVATI PANIČNO BEŽALI IZ CRKVE: Muškarac upao na službu i počeo da viče Alahu akbar (VIDEO)

Muškarac srednjih godina afričkog porekla izazvao je u subotu uveče, u crkvi sv. Pavla u Minhenu, prekid hrvatskog Vazmenog bdenja, nakon čega je nastala panika i pravi košmar.

Crkva (Foto: Jutjub)

Prema izjavama očevidaca, muškarac je neometano ušao u crkvu među hrvatske vernike i ničim izazvan počeo vikati Takbir (Allahu Akbar). Nakon njegove galame i nerazumljive vike i uzvika, nastalo je najpre komešanje vernika, a potom i bežanje, jer su neki mislili da se radi o terorističkom napadu.

Deca su počela plakati, a neki su zalegli na pod crkve. U tim trenucima panike, hrana koja je donesena je razbacana i bio je to zastrašujući prizor.

Nekoliko Hrvata je uspelo oboriti muškarca na zemlju i zaustaviti ga u njegovom hodu prema oltaru. Odmah je pozvana policija koja je stigla u velikom broju. Oni su preuzeli osumnjičenog, vezali ga i odveli iz crkve.

Nakon tog incidenta obred Vazmenog bdenja je nastavljen, ali bez najmenje 20-30 posto vernika koji su u strahu napustili crkvu.

Nemačka policija nije davala informaciju o uhapšenom, osim da je priveden i da će biti procesuiran. Takođe nisu naveli ni je li bio naoružan.

Tu informaciju nisu potvrdili ni Hrvati koji su ga zaustavili i zadržali do dolaska policije.

Pogledajte OVDE kako je izgledao momenat eksplozije u crkvi u Šri Lanci.

Izvor: jutarnji.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA