Najnovije

SIRIJSKA VOJSKA RAZBILA VELIKU GRUPU DŽIHADISTA ISLAMSKE DRŽAVE: Pokušali tokom noći da se prebace iz doline Eufrata u oblast Badija al Šam!

Velika grupa terorista Islamske države napustila je sinoć planinu Baguz u istočnom Deir ez Zoru i prešla reku Eufrat da bi došla do teritorija Sirijske arapske vojske (SAA). Teroristi Islamske države pokušali su da izbegnu vojnike sirijske vojske u Al-Sajalu kako bi mogli da dopru do svojih drugova u regionu Badija Al-Šam u zapadnom Deir ez Zoru.

Sirijske snage u pustinji Badija al Šam u centralnoj Siriji (Foto: Jutjub)

Međutim, borci Islamske države na kraju su uočeni od strane izviđača sirijske vojske, što je dovelo do žestokog napada u gradu Al-Sajal. Sirijska arapska vojska je napala borce Islamske države koji su počeli da beže, tom prilikom SAA je ubila i ranila skoro sve teroriste tokom večernjih sati.

Poslednji proboj Islamske države je drugi u poslednja 24 sata da je teroristička grupa pokušala da pobegne iz regiona Eufrata ka Badija al-Šamu. Tokom nedeljnog pokušaja izlaska iz doline Eufrata, snage Islamske države pretrpele su istu sudbinu kao i njihovi drugovi u ponedeljak. ID sprovodi ove pokušaje proboja noću kako bi poboljšao njihove šanse da ih ne uoče ni Sirijska arapska vojska ni Sirijske demokratske snage (SDF).

Šiptari zajedno sa teroristima ID spremaju haos na Kosovu. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA