Najnovije

Protest DSS i Dveri: Zaustavite prodaju Telekoma

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije i Pokret Dveri organizovali su danas protestni skup u Beogradu sa kojeg su zatražili da se odustane od prodaje Telekoma Srbije i "rasprodaje preostalih prirodnih i privrednih bogatstava Srbije".
DSS i Dveri (Foto: DSS)

DSS i Dveri (Foto: DSS)

Sa skupa je zatraženo da vlada suspenduje sporazum o Stabilizaciji i prudruživanju, raskine aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom i raspiše referendum o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Predsednica DŠ Sanda Rašković Ivić rekla je da aktuelna vlast rasprodaje državu, jer je svoju politiku vezala za Evropsku uniju i Međunarodni monetarni fond. "Tražimo raskid arandžmana sa MMF, kako bi vlada mogla samostalno da odlučuje o visini plata i penzija, ceni struje i drugim životnim pitanjima", rekla je Rašković Ivić. Ona je navela da treba zaustaviti prodaju Telekoma Srbije, koja bi bez posla ostavila veliki broj radnika preduzeća koji donosi novac u republički budžet. Prema njenim rečima, prodaja Telekoma je neodgovoran državnički potez jer to preduzeće posluje i u Republici Srpskoj, BiH, Crnoj Gori, ali bi i bezbednosno ugrozila zemlju, budući da preko Telekoma idu specijalne komunikacije vojske i policije. Rašković Ivić je rekla i da je protest kod Filozofskog fakulteta početak jednog novog narodnog socijalno-ekonomskog pokreta koji će se boriti za slobodu i pravdu u Srbiji. Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović navodi da konačno domaći ekonomski interes treba da dođe u pravi plan, a da je Telekom "Kosovo srpske ekonomije". Obradović je rekao da su učesnici skupa, osim DŠ i Dveri, i grupa intelektualaca i Građanska inicijativa "Telekom je naš", čime je formirana nova srpska opozicija i široki narodni front koji će biti alternativa vlasti ali i opoziciji u Srbiji. Urednik časopisa "Nova srpska politička misao" Đorđe Vukadinović rekao je da je današnji protest nadstranački, budući da je borba za ekonomsku suverenost istovremeno i borba za političku suverenost. On je rekao da rasporadaja Srbije traje godinama, a da je sad na red došla porodična srebrnina, jer vlast prodaje najdragocenije i bazu za odbranu ekonomske suverenosti.
Pročitajte još:NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO: Štete su ogromne, neko će plaćati penale zbog zatvaranja graniceDačić: Uspeh Vlade Srbije, poraz politike Vlade Hrvatske
Izvro: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube