Najnovije

BRIGA ME ŠTO SE "MEĐA" NE SVIĐA ALBANCIMA! Glumac Miloš Biković otvoreno o srpsko-ruskom hit filmu!

Trenutno najpopularniji srpski glumac Miloš Biković kaže da je i pre snimanja filma "Balkanska međa" znao da se ovo ostvarenje neće dopasti Albancima, ali ni mnogima na zapadu. Uprkos tome, rešio je da osim kao glumac, u projekat o oslobađanju aerodroma Slatina na Kosovu i Metohiji, uđe i kao koproducent jer je osećao dužnost prema Srbiji i Srbima. Bio je svestan da mu to u poslu može doneti i probleme, ali se nije obazirao.

Miloš Biković (Foto: Jutjub)

Koliko je važno za jedan narod da poštuje svoju veru?

- Veoma je važno, jer vera definiše odnos prema najvažnijim temama u životu, postavlja sistem vrednosti. Ono definiše vaš odnos prema smrti, životu, ljubavi, bližnjima, porodici, domovini. Ako je iskrena, vera je vezivno tkivo jednog naroda. Čini ljude narodom, a ne samo skupom pojedinaca.

Da li imaš strah kako će Albanci reagovati na film "Balkanska međa"?

- Nemam tu vrstu straha, znam da neće reagovati dobro. Znao sam i pre nego što smo počeli da snimamo da im se neće dopasti.

Smatraš li da je bila potrebna hrabrost da se srpska strana priče predstavi svetu, jer su Britanci nedavno tražili da se film na neki način cenzuriše?

- Naravno da je potrebna hrabrost jer smo znali da ovaj film neće biti dočekan tamo kako mi ovde dočekujemo holivudske filmove. Ja sam sve stavio na vagu i prevagnula je dužnost koju sam osećao prema svom narodu. To mi je bilo važnije od problema koje bih mogao da imam.

Film "Balkanska međa" je sniman na svetskom nivou. Mnoge scene su bile veoma zahtevne. Šta ti je na snimanju najteže palo:

- Najteže su mi pale scene akcije. Radio sam ih sa velikim uživanjem, ali su fizički veoma naporne. Mnogo puta smo ponavljali one najteže, koje su u nekim momentima bile i opasne. U jednom trenutku mi je čaura poletela ka oku i promašila ga je za nekoliko milimetara. Film je postavljao zahtevne zadatke pred nas, ali sam na kraju veoma zadovoljan rezultatom.

Ovo ostvarenje je kod svakog gledaoca probudilo različite emocije: bes, tugu... Kakav je na tebe utisak ostavio kao gledaoca, a kakav kao glumca?

- Teško mi je da kažem jer sam kao koproducent osećao odgovornost da ovaj film bude dostojan istorijskog momenta koji predstavlja, tako da mi nije bilo lako da budem gledalac. Film vredi pogledati u bioskopu jer je na mene najveći utisak ostavila ta vizuelna komponenta filma, koja je zaista impresivna jer je film jako dobro urađen, da ne kažem holivudski.

Vaskrs je pobeda ljubavi nad smrću

Na koji način proslavljaš Vaskrs i šta za tebe predstavlja ovaj praznik?

- Za mene je Vaskrs najvažniji pravoslavni praznik. Predstavlja obnovu i pobedu ljubavi nad smrću. Obavezno odem na liturgiju i najradije ga proslavljam sa porodicom.

Kakve te uspomene iz detinjstva vežu za ovaj praznik?

- Voleo sam da se kuckam jajima i da pobeđujem, kao i svako dete. Vežu me lepe uspomene. Oko Vaskrsa postoji neka posebna atmosfera, tada se oseća blagost u vazduhu.

Pročitajte OVDE šta Lazanski kaže novo o specijalnom ratu protiv Srbije.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA