Najnovije

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Sačuvaće Srbi, ako Bog da, svoj identitet! Raspeće se nastavlja, ne samo na Kosovu i Metohiji, nego uopšte!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je mitropolit ocenio da se „ovde kod nas raspeće nastavlja, ne samo na Kosovu i Metohiji, nego uopšte“.

Mitropolit Amfilohije (Foto: Mitropolija)

„Ono što smo mi doživeli od nacista i fašista 1941-1945. godine, mi smo to doživeli sada od NATO pakta 1994-1995. u Bosni i Hercegovini, a onda posle na Kosovu i Metohiji. Danas isto to doživljavamo. Čak i stanje na Kosovu i Metohiji danas, pa da ne kažem i svuda ovde na Balkanu, gore je pod ovim novim nacifašistima, nego li što je to bilo za vreme Hitlera i Musolinija. Tu je tragedija, što je to i naša Crna Gora prihvatila. S jedne strane se hvali sadašnja vlast svojim antifašizmom. Ali, u suštini ne temelji svoju budućnost na antifašizmu, jer da temelji na tome, ne bi postala deo NATO-a“, naglasio je Amfilohije.

Prema njegovim rečima, Crna Gora gradi svoju budućnost na bratoubilaštvu, tako što pretvara deobe koje su svojstvene našem narodu u nešto još dublje i gore — nacionalne i jezičke podele.

Mitropolit nije krio svoju zabrinutost za stanje u Evropi i smer kojim ide:

„Evropa unakazuje sebe i svoje biće. To nije Evropa Petra i Pavla, to nije Evropa velikih ljudi na Zapadu, velikih episkopa rimskih. Evropa je po svom antihrišćanskom duhu danas dublje bezbožna od komunizma. Komunizam je ipak bio nasledio hrišćansku tradiciju morala. Evropa ni tog duha, ni tog morala nema, zato danas Evropa potpuno uništava hrišćanstvo, jer danas Evropa postaje islamski kontinent“.      

Hoće li Srbi sačuvati svoj identitet?

„Sačuvaće, ako Bog da. Ova sva zbivanja u našem narodu i ovo raspeće našeg naroda traje čitavi dvadeseti vek. Isto su to uradili još sramnije sa Kosovom i Metohijom. Časni i čestiti albanski narod sad je predstavljen preko tih zločinaca Tačija i družine. To što se dogodilo na Kosovu sa tom grupom delikvenata, sramota je za časni albanski narod.

NJih su upravo i podržali oni koji su podržali u toku Drugog svetskog rata njima slične baliste i ostale. Hteli bi da im predamo Kosovo i Metohiju, kako reče naš patrijarh ovih dana — naš Jerusalim“, poručio je on.

Ipak, mitropolit je uveren u pozitivan ishod:

„Ako se onaj prvi izabrani Božji narod vratio posle 2.000 godina svom Jerusalimu, pa i ovaj narod srpski i svetosavski narod ne može bez svog Jerusalima. On će se vratiti. Bog nije u sili, nego u pravdi — to je Aleksandar Nevski govorio. To je istina koja se potvrđuje kroz sve vekove, a Sveti Petar Cetinjski je govorio da je u imenu Božjem sud i pravda.   

„Zločin koji je NATO izvršio povodom pedesetogodišnjice svoga postojanja je nacifašističko nasilje nad Srbijom, nad Crnom Gorom. Bombardovali su po dvadeseti put ovaj grad Beograd. Kakva je razlika između Hitlerovog bombardovanja i ovog? Nema nikakve razlike. Ono je bilo u osvajačkom duhu, ovo je u ime ljudskih prava. Pobijena deca. Sve u ime ljudskih prava, a na sramotu i svoju i sramotu Evrope.“

Pročitajte OVDE zašto je hrvatski analitičar zaplakao na ruskoj TV.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

OVOM ČOVEKU JE DOSTA DA GA DRŽAVA PLJAČKA: Neregistrovanim autom udara na sistem

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube