Najnovije

TAČI ZBOG SRBIJE ŽESTOKO UVREDIO MERKELOVU I MAKRONA: Hoće li Berlin i Pariz 'zažmuriti' na bezobrazluk lidera lažne države?!

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je u Belrinu, gde se održava neformalni skup lidera tzv. "zapadnobalkanske šestorke", da dijaloga sa Beogradom nema bez SAD i ponovio stav o priključenju tzv. "Preševske doline" Kosovu.

Bez SAD nema dijaloga i pregovora. Kosovo je nezavisna i suverena zemlja, rekao je Tači za prištinske medije uoči berlinskog skupa, prenela je Gazeta Ekspres.

Ekspres konstatuje da ovom izjavom Tači praktično vređa domaćine današnjeg skupa, dve evropske sile, Nemačku i Francusku, koje su inicirale sastanak. 

Tači je ponovio stav o pripajanju tri opštine juga centralne Srbije Kosovu.

Tači i premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj su, nakon razgovora sa nekolicinom svojih sunarodnika u Nemačkoj, izjavili da nemaju informacije o bilo kakvom nacrtu sporazuma koji bi bio postignut u Berlinu.

Oni tvrde da će Priština sa današnjem samitu biti predstavljena sa jedinstvenim stavovima.

- Ne postoji nacrt ili dokument ili sporazum koji je dogovoren niti smo mi o tome prethodno obavešteni, ali ono što je važno je da Kosovo ima svoje pozicije i verujem da ćemo večeras odgovorno braniti te stavove - rekao je Haradinaj.

Upitani da li je iskoordinirao svoje stavove sa Tačijem, koji su do odlaska u Berlin bili veoma različiti, Haradinaj je odgovorio potvrdno.

Pročitajte OVDE čime je Tačijeva šaptačica razbesnela Tviteraše.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA