Najnovije

LAVROV: Rusija neće tolerisati prisustvo terorista u Idlibu i drugim oblastima Sirije

Rusija neće tolerisati prisustvo terorista u Idlibu i drugim oblastima Sirije, a Damask ima pravo da obezbedi bezbednost svojih građana, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov (Foto: RIA)

"Mi težimo ispunjavanju sporazuma između Rusije i Turske u vezi sa rešavanjem problema sa `DŽebat an Nusrom` u zoni deeskalacije Idlib i, kao što je predsednik Putin rekao, ne možemo, naravno, prihvatiti činjenicu da će ovi teroristi ostati tamo. Postoji granica za sve. Situacija koja preovladava u Idlibu i drugim delovima gde su teroristi još aktivni, ne može da traje večno", rekao je Lavrov.

On je dodao da bi oslobađanje terorista koje su Amerikanci uhapsili u Siriji bio zločin.

„Sve dok se dvojni standardi pokazuju čak i u tome što naše zapadne kolege, što ja razumem, evropljani pre svega, ali i u drugim delovima sveta, ne žele da uzimaju inostrane teroriste militante koje su zarobili Amerikanci i Kurdi na istočnoj obali Eufrata. U toku je neki spor, Amerikancima prete da će ih pustiti na slobodu, što će takođe biti užasan zločin. Evropljani, čiji građani su ti teroristi, odbijaju da ih uzimaju“, rekao je Lavrov na konferenciji za štampu.

"Polazimo od činjenice da sirijska vlada ima svako pravo da osigura sigurnost svojih građana na svojoj teritoriji", dodao je Lavrov.

Kreće veliko čišćenje u Idlibu, pogledajte OVDE šta je stiglo na front.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA