Najnovije

Premijera muzičko-scenske ode „Desanki za večnost - u čast izuzetnima - Jeleni Jovanović Žigon”, 10. aprila

Muzičko-scenska oda „Desanki za večnost - u čast izuzetnima - Jeleni Jovanović Žigon”, biće premijerno izvedena 10. aprila (20,30) na Sceni „Raša Plaović“, u režiji prvakinje Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Ivane Žigon.

Insert iz predstave (Foto: Narodno pozorište)

Ovaj nesvakidašnji događaj, posvećen velikoj srpskoj pesnikinji Desanki Maksimović povodom 120 godina od njenog rođenja, publika će prvi put videti na godišnjicu smrti glumice Jelene Jovanović Žigon, čime će on, prema rečima rediteljke, dočarati veliki smisao i moć umetnosti.  
    
„Uprkos tome što je Jelena Žigon pre godinu dana napustila scenu života, ona će se ovde, u punom sjaju lepote svoje duše, pojaviti u glavnoj ulozi. Jelena Žigon, kao neumorni istraživač i čuvar srpske poezije, potpisuje i scenario predstave koja se, nimalo slučajno, ne poigrava odgovorima na večita pitanja o životu, ljubavi i smrti…“, kaže Ivana Žigon koja će nastupiti zajedno sa svojom majkom Jelenom, sinhronizujući vreme jednog i večnost onoga sveta.
„Ove večeri biće sasvim jasno i vidljivo da je umetnost jača od smrti. Stihovi Desanke Maksimović, u dramatizaciji Jelene Jovanović Žigon, vratiće nas prakorenu stvaralaštva, poeziji u njenoj punoj čistoti, a neverovatni dar i pojava naše drage Jelene dokazaće da su lepota i ljubav neprolazni“, ističe Ivana Žigon.

U predstavi učestvuju i baletski umetnici Željko Grozdanović i Malina Stanojković koji će izvesti „Ples ljubavi koja trijumfuje nad nepravdom prolaznosti“, u koreografiji Ane i Svetozara Krstića.

Počele probe komada „Jeste li za bezbednost“, premijera polovinom juna na Sceni „Raša Plaović”. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Narodno pozorište u deset činova.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA