Najnovije

BOŠKO PROBIO OGRADU KOD PREDSEDNIŠTVA SRBIJE: Evo šta je naumio (VIDEO)

Nakon što su Dveri preuzele dežurstvo u slobodnoj zoni u Pionirskom parku, lider Dveri je preneo sto sa šahovskom tablom ispred ulaza u Predsedništvo.

Boško Obradović, lider Dveri (Foto: Jutjub)

On je rekao da poziva Vučića da nakon sedam godina diktature prihvati bar jedan duel, makar ovaj u šahu, i objasnio zašto su pomerili ograde koje su delile slobodnu zonu od Predsedništva.

- Želeli smo da se ograda između predsednika i građana skloni. Građani su smatrali da se on otuđio, da se odvojio od realnosti i da ih ne sluša pa smo odlučili da približimo predsednika građanima – rekao je predsednik Dveri. Dodao je da će čekati na tom mestu do 17 časova da vidi da li će Vučić napokon skupiti hrabrosti i prihvatiti makar duel u šahu kad već TV duel nikada nije prihvatio. Obradović je pokazao primerak Ustava Srbije u kom su crvenom bojom obeleženi članovi koje krši predsednik Srbije. Savo Manojlović, predsednik Udruženja za ustavnost i zakonitost rekao je da se u Srbiji Ustav krši svaki dan.

- Građani to možda pravno ne znaju ali svakako osećaju. Osećaju kada im se protivpravno smanje penzije, kada ne mogu da se zaposle bez partijske knjižice, kada nema epiloga slučaja Savamala – rekao je Manojlović.

Slaviša Ristić, narodni poslanik rekao je da će, ako Vučić prihvati partiju šaha sa Obradovićem iskoristiti priliku da ga pita zašto krši Ustav kada je u pitanju naša južna pokrajina Kosovo i Metohija.

- Pitao bih ga to u Skupštini ali nikada nisam bio u mogućnosti. Pitao bih ga i u Predsedništvu ali on poziva samo predstavnike Srpske liste, a drugi Srbi sa KiM mu nisu bitni – rekao je Ristić.

Prisutni su pozvali sve građane da i ove subote učestvuju u protestnoj šetnji 1 od 5 miliona koja počinje od 18 časova kod Terazijske česme.

Amerikancima smeta parada Vojske Srbije, pogledajte OVDE zbog čega.

Izvor: srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA